Tájékoztatás

Fenntartónk, a Pécsi Egyházmegye támogatásával és a Mohácsi Park utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda meghívására részt vehettünk a nagy hagyományokra visszatekintő, mohácsi Lépcsőházi koncerten. Nagykórusunk, Lőrincz Ákos Csaba tanár úr vezényletével igazán szép sikert aratott, melyet egy hazáig tartó öröméneklés követett.

 

 

 

Egy busznyi csapattal csatlakozott iskolánk a hagyományosan megrendezett, májusi egyházmegyei gyalogos zarándoklathoz. Családjainkért, az Egyházmegyéért, betegekért és most kiemeleten az üldözött keresztényekért meneteltünk elmélkedve, imádkozva.

Alább egy tanulónk édesanyjának imáját olvashatják, aki a zarándoklat végén ezekkel a szavakkal fohászkodott:

Hálát adunk Neked, Mennyei Atyánk a sok kegyelemért, melyekkel a Szűzanya közbenjárására megajándékoztál minket!

Hálát adunk a szép időért, a testi erőért, hálát a közösségeinkért, lelkipásztorainkért, tanárainkért és szüleinkért!

Mária, égi Édesanyánk, imáinkkal lábaid elé hoztuk családunkat, szeretteinket, az időseket és a betegeket; egyéni örömeinket, fájdalmainkat.

Kérve kértünk Téged, hogy különösen járj közbe Jézusnál azokért, akik üldöztetést szenvednek bárhol a világban, mert keresztények, és azokért is, akik őket üldözik.

Bár testben elfáradtunk, lélekben örömöt és erőt kaptunk a hétköznapi küzdelmekhez, éberséggel és bátorsággal.

Mária, szelídséged, hited mutasson nekünk utat, hogy eljussunk földi zarándokútjainkon szent Fiadhoz, Jézushoz!

Ámen.

Bognár Dóra szülő

 

 

 

A jubileumi programsorozat keretében látogatott el iskolánkba Baán Izsák testvér, aki egykor iskolánk tanulója volt, ma pedig a bakonybéli Szent Mauríciusz monostor szerzetese.

A lelki nap szentmisével kezdődött, majd a felső tagozatosok vettek részt az interaktív ismerkedésben. Egy rövidfilmen keresztül betekintést nyerhettünk a szerzetesközösség életébe, közösen imádkoztunk, a diákok az előadás végén kérdéseikre is választ kaptak. Az alsósoknak dalt tanított Izsák testvér, és Szent Gellért életéről egy rajzfilmet is megnézhettek.

A testvér előadásaival párhuzamosan kreatív, városi sétás, daltanulós és padlóképes foglalkozások voltak, a legnagyobbak pedig filmvetítésen vettek részt.

Izsák testvér elmondta, hogy volt kodályos diákként felelevenedtek benne a régi emlékek, de van, ami nem változott: a csillogó, nyílt, érdeklődő tekintetű diákok. Nosztalgiát ébresztett benne a régi tanárokkal való találkozás, a felújított épületben pedig felismerte régi termek, folyosók nyomait.

Nagy öröm volt számunkra, hogy egy olyan öregdiákot mutathattunk be a gyerekeknek, aki a szerzetesség során az éneklés örömét ma is napi több órában megélheti, és egyben követendő példával áll előttünk az Istenhez tartozás által is.

2019.05. 03.

 

 

 

Május 5-én került megrendezésre a DÖKE hagyományos tavaszi programja, a 2019 Másodperces Futás. Az eseményre több, mint 125 diákunk nevezett. A viszontagságos, zord időjárás ellenére 100 sportos, edzett gyermek mellett szép számban szülők és lelkes pedagógusok is rajthoz álltak, hogy teljesítsék a majd 34 perces kihívást.

Minden indulónak szívből gratulálunk! Mindannyian büszkék lehetünk erre a nagyszerű teljesítményre!

Király Ili néni

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy idén is kiírásra kerül a Horváth Zoltán Emlékdíj a "Csírázó" Komlói Tehetségekért pályázat, melynek kiírása és pályázati lapja itt található:

Pályázati kiírás  Pályázati lap