Tájékoztatás

 

Iskolánkból tíz 4.lá osztályos fiú vehetett részt a Pécsi Egyházmegye által Orfűn szervezett erdei iskolában. A programok szinte mindegyike kapcsolódott a település sárkány legendájához. A gyerekek izgalmas feladatok megoldásával küzdöttek meg a hétfejűvel, miközben kiszabadították a királylányt, feloldották az átok alól a kővé vált lovagokat...

Elsétáltak a Sárkány forráshoz, hatalmas túrákat tettek a tó körül. E közben észrevétlenül is a környezetismerettel, a környezetvédelemmel és az egészséges életmóddal foglalkoztak. 

Egy fél napot tölthettek a Malommúzeumban, ahol többféle mesterséggel ismerkedhettek meg. 

A tábor fénypontja a sárkányhajózás volt!

Hála és köszönet ezekért a tartalmas, élményekben gazdag napokért! 

 

 

 

 

 

Elcsitult a meredek utca, üresen bámul ránk az aszfalt. Elmentek a versenyzők, itt maradt pár felszáradt izzadságcsepp, egy félig kiivott vizes palack, néhány összegyűrt csokipapír, no meg rengeteg élmény. Verseny volt itt, méghozzá „Hegyifutás”, mert hegyi is volt, és futás is. A versenyzőknek egy kibójázott folyosóban kellett megküzdeni a meredekséggel, a mellkas-zihálással, az ólomlábakkal. Méterről méterre jött rá kicsi és nagy, hogy nincs visszaút, ezt végig kell csinálni, saját magáért, az iskoláért, a tesi tanárért, és a „csakazértisért”. De hogy miről is beszélek, mutassák a versenyen készült képek!

 

A verseny eredményei:

Akikre büszkék vagyunk!

  1. helyezett lett /4. kcs./ Mártonhegyi Dániel 8. lá
  1. helyezett lett /4. kcs./ Fülöp Bálint 7. lá
  1. helyezett lett /3. kcs./ Tóth Csanád 7. lá
  1. helyezett lett /3. kcs./ Fadgyas Eszter 5. lá
  1. helyezett lett /2. kcs./ Palotás Lili 3. dó
  1. helyezett lett /4. kcs./ Bálint Norbert 7. lá
  1. helyezett lett /3. kcs./ Darvasi Hunor 5. lá

Külön köszönet a versenyirodában segédkező 8. lá osztályos lányoknak:

Pécsi Alexandra, Palotás Réka, Vikor Fanni.

Kodályos testnevelők

 

 

 

Iskolánk szeptember 14-én részt vett a Pécsi Egyházmegye Bátai Szent Vér Kegyhely gyalogos zarándokútján. Dunaszekcsőtől Bátáig mintegy 13 kilométeres úton Udvardy György érsek úrral és az egyházmegye katolikus iskoláinak képviselőivel közösen haladtunk. Az Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként, az ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros úr celebrálta, mely során a jelen lévő papsággal megáldotta a felújított kegyhelyet. Utunkat sok személyes találkozás, imádságos lelkület és áldott idő kísérte.

 

 

 

A 2019-es KATTÁRS-nak otthont adó Pécsi Egyházmegye a programsorozat kiemelt témájaként a jövő társadalmát állította az esemény középpontjába. A rendezvény Pécs belvárosában 14 helyszínen kap helyet, 37 sátorral, 25 színpadi produkcióval, 110 változatos programmal, beszélgetésekkel, tevékenységüket, mindennapjaikat és céljaikat bemutató munkatársakkal és ismertetőkkel várja az érdeklődőket.