Egyházközségi nap Komlón 2018.09.29.

Napsütötte őszi időben gyülekeztünk a templom előtt, az Egyházközségi Nap reggelén. Kissé csípett a hűvös szél, de a mosolygós köszöntések hatására hamar felmelegedtek az emberek.  Egybegyűltek óvodás és iskolás gyerekek és családjaik, a templomba járó rózsafüzéres nénik pedig hatalmas tálcákkal egyensúlyoztak, hogy süteményekkel kedveskedjenek a vendégeknek.

A templomi megnyitón Hamzau Relu atya a közösségek összetartozásáról beszélt, mindnyájan Krisztus családjához tartozunk. Mind a katolikus óvoda és iskola, az alapítványi óvoda és a szentmisére járók is egy egyházközség tagjai. Ezt a nap során valóságosan megtapasztalhattuk.

A Hiszekegyből kiemelt „Hiszek a szentek közösségében” mondat lett a nap mottója, hiszen Szent Mihály napján gyűltünk egybe. A Szent Bernadett Katolikus Óvoda kicsinyei az ünnephez kapcsolódó verseket szavaltak, és megörvendeztettek minket egy hagyományőrző vásárral is, ahol maguk készítette dísztárgyakat és csemegéket árusítottak.

A katolikus iskola blokkja is a templomban kezdődött, ahol a védőszentjük életéről hallhattunk, aki példaként állhat minden diák és tanár előtt. Ezt követően ezért Szent Gellérthez kapcsolódtak programjuk állomásai is. Teljes életnagyságú festmény készült a védőszentről, Szent Gellérthez kapcsolódó mozaik készült. Közösségépítő ernyős játékok és múzeumpedagógiai, imádságos foglalkozás közül választhattak az érdeklődők. Minden feladatnál összekapcsolódtak a különböző korúak, vegyes csapatokkal álltak helyt a játékok során.

A délelőtt a templomban zárult, közös Úrangyala imádsággal, és persze az étkezés előtti imával. A finom bográcsos ebédet Komló polgármestere, Polics József készítette. Az étkezést beszélgetés, majd lelki program követte.

Az elsőáldozásra és bérmálkozásra készülő gyerekek és szüleik, és a felnőtt katekumenek a plébános atya által tartott katekézisen vettek részt, ahol a szentségekről tanulhatott kicsi és nagy. Csoportmunkával részleteket dolgoztak fel a Szentírásból, majd sor került az első szentgyónásra. A nap szentmisével zárult.

Jó volt érezni az összetartozást, a családias, közösségi hangulatot.

 

Szelléné Fürbach Erika és Radicsné Nyisztor Tímea katekéták