A jubileumi programsorozat keretében látogatott el iskolánkba Baán Izsák testvér, aki egykor iskolánk tanulója volt, ma pedig a bakonybéli Szent Mauríciusz monostor szerzetese.

A lelki nap szentmisével kezdődött, majd a felső tagozatosok vettek részt az interaktív ismerkedésben. Egy rövidfilmen keresztül betekintést nyerhettünk a szerzetesközösség életébe, közösen imádkoztunk, a diákok az előadás végén kérdéseikre is választ kaptak. Az alsósoknak dalt tanított Izsák testvér, és Szent Gellért életéről egy rajzfilmet is megnézhettek.

A testvér előadásaival párhuzamosan kreatív, városi sétás, daltanulós és padlóképes foglalkozások voltak, a legnagyobbak pedig filmvetítésen vettek részt.

Izsák testvér elmondta, hogy volt kodályos diákként felelevenedtek benne a régi emlékek, de van, ami nem változott: a csillogó, nyílt, érdeklődő tekintetű diákok. Nosztalgiát ébresztett benne a régi tanárokkal való találkozás, a felújított épületben pedig felismerte régi termek, folyosók nyomait.

Nagy öröm volt számunkra, hogy egy olyan öregdiákot mutathattunk be a gyerekeknek, aki a szerzetesség során az éneklés örömét ma is napi több órában megélheti, és egyben követendő példával áll előttünk az Istenhez tartozás által is.

2019.05. 03.