Kedves Kodályosok!                         

 

    Ugye, nem is gondolnátok, hogy szeretett komlói alma materünk az idei tanévben dupla születésnapot ünnepel: az iskola 80, a zenetagozat 60 éves. Sok-sok élmény fűz hozzá mindannyiunkat. Itt ismerkedtünk meg a betűkkel, a számokkal, itt mesélt nekünk a hangok titkairól Szoszóka és Mimike, itt köszöntöttük Kodály Zoltánt, itt törölgették könnyeiket minden ballagáskor a búcsúzó nyolcadikosok.

 Az előttünk álló hónapok a visszaemlékezés jegyében telnek majd, amíg el nem érkezünk az évfordulót méltán köszöntő ünnepségsorozathoz, melynek időpontja: 2019. május 13-18. Ahhoz azonban, hogy minden jól sikerüljön, a segítségeteket kérjük az alábbiak szerint:

  • tárgyi emlékek, fotók, képek, kiadványok, megőrzött újságcikkek
  • rövid szöveges visszaemlékezések, humoros történetek
  • vallomások a kodályos létről, az iskola és a zene emberformáló erejéről.

Legyetek szívesek az emlékeiteket a következő címre elküldeni 2019. január 31-ig: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A beérkezett dokumentumok közül néhányat ünnepi kiállításunkon bemutatunk, illetve nyomtatott kiadványunkban is megjelentetünk. Kérjük ezért, hogy a neveteken kívül tüntessétek fel azt is, hogy melyik évben végeztetek a Kodályban.

Közreműködéseket előre is köszönjük!

Minden további információt weblapunkon (http://www.komlokodaly.hu/) és Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/KodalyZoltanEnekZeneiKatAltIsk/notifications/) folyamatosan közzé tesszük. Kísérjétek figyelemmel!

A kodályos diákok és tanárok