Hírek, információk

 

Muzsikáló világ

December 17-én megemlékeztünk iskolánk névadójáról, Kodály Zoltánról - aki 136 éve - dec.16-án született Kecskeméten. 
Az emléktáblánál intézményvezető asszony: Ormándlaky Dalma és az osztályokat képviselő tanulók elhelyezték a megemlékezés koszorúját és virágait.
Az ünnepi műsorban közreműködtek: iskolánk kórusai és karnagyai, 1.lá osztályos énekesei, ill. Bocz Benedek 8.lá osztályos tanuló is, aki a műsorban konferált és rövid ismertetőt tartott Kodály munkásságáról. 
A megemlékezés keretében hirdettük ki - az ének-zenei képzés 60. évfordulójára meghirdetett - Muzsikáló világ c. rajzpályázat eredményét.

 

 

Kedves Kodályosok!                         

 

    Ugye, nem is gondolnátok, hogy szeretett komlói alma materünk az idei tanévben dupla születésnapot ünnepel: az iskola 80, a zenetagozat 60 éves. Sok-sok élmény fűz hozzá mindannyiunkat. Itt ismerkedtünk meg a betűkkel, a számokkal, itt mesélt nekünk a hangok titkairól Szoszóka és Mimike, itt köszöntöttük Kodály Zoltánt, itt törölgették könnyeiket minden ballagáskor a búcsúzó nyolcadikosok.

 Az előttünk álló hónapok a visszaemlékezés jegyében telnek majd, amíg el nem érkezünk az évfordulót méltán köszöntő ünnepségsorozathoz, melynek időpontja: 2019. május 13-18. Ahhoz azonban, hogy minden jól sikerüljön, a segítségeteket kérjük az alábbiak szerint:

  • tárgyi emlékek, fotók, képek, kiadványok, megőrzött újságcikkek
  • rövid szöveges visszaemlékezések, humoros történetek
  • vallomások a kodályos létről, az iskola és a zene emberformáló erejéről.

Legyetek szívesek az emlékeiteket a következő címre elküldeni 2019. január 31-ig: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A beérkezett dokumentumok közül néhányat ünnepi kiállításunkon bemutatunk, illetve nyomtatott kiadványunkban is megjelentetünk. Kérjük ezért, hogy a neveteken kívül tüntessétek fel azt is, hogy melyik évben végeztetek a Kodályban.

Közreműködéseket előre is köszönjük!

Minden további információt weblapunkon http://www.komlokodaly.hu/ és Facebook oldalunkon https://www.facebook.com/KodalyZoltanEnekZeneiKatAltIsk/notifications/ folyamatosan közzé tesszük. Kísérjétek figyelemmel!

A kodályos diákok és tanárok