"Süssünk kenyeret!"– szaladt ki a szánkon, egy beszélgetés során.
Ahogy szerveztük, egyre több ötlet került elő. Így a szünet előtti utolsó tanítási napon, elfoglaltuk az iskolai ebédlőt.
A matematika óra keretében, csoportmunkával kezdtük a napot. A feladat: recept alapján, párosítani kellett, a mennyiséget az alapanyaghoz. Fejtőrést okozott. Hat deciliter víz, vagy hat deciliter olaj? Ici-pici só, vagy cukor? Majd átváltós feladataink után, nekikezdtünk a sütéshez, vagyis a kiméréshez, egyesével, átbeszélve, mennyit, hogyan, miért. A dagasztás után, mindenki a saját cipóját gyúrhatta. Amíg kelt, és sült a tészta, kenyérrel kapcsolatos közmondások, és értelmezésük következett. A pontos, odafigyelő munka jutalma volt, finom illatok közepette, elfogyaszthattuk a saját kis kenyerünket.
Közreműködött:
Ormándlaky Dalma intézményvezető: alapanyagok kimérése a gyerekekkel, ennek átbeszélése, dagasztás.
Gelbné Szontág Melinda: matematika, nyelvtan, fogalmazás feladatok összeállítása, feldolgozása csoportmunkában.
Fadgyas Éva: egy kis szervezés, és a kész cipók kiemelése a sütőből
Jó pihenést kívánunk a szünetre!

 

 


Nagy örömmel hallgattuk meg az iskolánkban megrendezett Misi Mókus Mesemondó versenyén, a harmadik és a negyedik osztályos tanulók által elmondott meséket. Erre az alkalomra állatos témával lehetett készülni. Jó volt hallani, a különböző mondanivalóval kiválasztott történeteket. Még jobb volt látni a sorok között a szülőket, nagyszülőket.
Az eredmények:
3. osztály:
I Tillmann Kamilla
II. Bocz Panna
III. Polics Vivien
Különdíj: Fekete Bálint, Nagy Ágnes
4. osztály:
I. Bérces Natasa
II. Murber Júlia
III. Horváth Imola
Gratulálunk a helyezetteknek, a különdíjasoknak, minden megtanult meséért.
Köszönjük az osztályfőnökök és szülők felkészítését. A zsűri szakmai munkáját.
Fadgyas Éva

 

 

 

Sikeresen lezajlott az idei első Iskolanyitogató programunk!
"Ősz" témájú rajzpályázatunk eredményhirdetésére is sor került, melynek díjazottja Varga Patrícia, aki további produkcióval örvendeztetett meg bennünket!
Nyitóműsorként a Zenei Világnapon bemutatott előadással szerepelt iskolánk Kiskórusa. Majd a kicsinyek csapatokba rendeződtek, hogy végigjárják az állomásokat. A nyelvi foglalkozásokon német és angol nyelvű, játékos tanulásban vettek részt az ovisok, majd a kézműves állomáson őszi levelekből baglyot készítettek. Minden mai gyermek nyitott a számítógépek adta információra, az informatika teremben ezek kipróbálására is lehetőség nyílt. A hittanos bemutató foglalkozáson egy különleges történetet játszottunk el együtt, padlóképes módszerrel.
A rendezvény beszélgetéssel és vendéglátással zárult.
Szeretettel várjuk a kedves Gyerekeket és Szülőket a további alkalmakra és nyílt napokra is!
Legközelebb nyílt napunkra 2017. november 22-én, (szerdán) 8 órakor várjuk szeretettel és nyitott szívvel az ovisokat és szüleiket!

 

 

 

 
Október 20-a reggelén mindenki ünneplőbe öltözött, s így várta a rendhagyó első órát, melyen 1956 hőseire emlékeztünk.
Relu atya szavai után a nyolcadik évfolyam tanulói Pereg az ősz címmel irodalmi összeállítással köszöntötték a forradalom évfordulóját. Az eseményeket versek, dalok idézték fel, és vetítéssel korhű felvételeket is láthattunk, hallhattunk az októberi napok történéseiről. A nyolcadikosok lelkiismeretes felkészülését, felnőtt komolyságú kiállását vastapssal jutalmazta a közönség.
Közreműködtek: Kiss Anikó (hegedű)
                           Gelb Miklós (gitár)
A dalokat betanította: Dr.Makráné Kónya Melinda
A műsort szerkesztette: Plávicsné Borbély Mária
 
 
 
 
 

2017. október 20-án a Pécsváradi Leányvásár keretében megrendezett 2. népdaléneklési versenyen vett részt három alsó tagozatos tanulónk.
A versenyre közel 50 alsó és felső tagozatos gyermek jelentkezett. A versenynek egyik célja, hogy a fiatalok körében is népszerűsítsék a pécsváradi és környékbeli (Zengővárkony, Hosszúhetény) népdalokat, és hogy ezeknek a hagyományait a jövőben is őrizzék.

Alsó és felső tagozaton is három-három helyezettet és egy-egy különdíjast hirdettek ki, akik értékes jutalomban részesültek.

Iskolánk diákjaira méltón lehetünk büszkék, ugyanis a következő díjazásban részesültek:

Horváth Imola 4.lá – különdíjas
Bérces Natasa 4.lá – 3. helyezett
Vilmányi-Kis Sámuel 2.lá – 2. helyezett

Imola a versenyt követő kiállítás megnyitóján, Natasa és Samu pedig szombaton, a nagyszínpadon adhatták elő választott dalukat.
Hálás köszönet a szülőknek, akik a verseny felkészítésében segítségemre voltak.

Szívből gratulálunk a gyerekeknek, büszkék vagyunk Rátok!

Tóth Hajnalka

 

 

 

A 7., 8. osztályos diákok és szüleik számára Pályaválasztási szülő értekezletet tartottunk a komlói középiskolák és a pécsi Szent Mór Iskolaközpont képviselőinek bemutatkozására lehetőséget adva.
Hasznos információkkal gazdagodtunk, azonban nélkülözhetetlen a középfokú beiskolázás rendjéről szóló ismertető tanulmányozása.

 

Felvételi a középfokú iskolákban a 2019/2020. tanévben

 

Tájékoztató a felvételi lapok aláírásáról

 

Tájékoztató a diákok, a szülők és az általános iskolák számára a középfokú beiskolázás rendjéről, valamint a 2019/2020. tanévi központi írásbeli vizsgákról

 

Központi írásbeli feladatsorok, javítási útmutatók

 

A sajátos nevelési igényű, illetve a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók részvételéről

 

 

 

 

 

Kedves Szülők!

Nekünk is fontos, hogy olyan családokkal tudjunk 8 évig együttműködni, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak gyermekük iskolai mindennapjairól. Ezért, hogy a kölcsönös megismerés lehetőségét biztosítsuk, a

Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus

Általános Iskola

az idei tanévben is megrendezi „Iskolanyitogató” rendezvénysorozatát, melyre szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket és gyermekeket.

A foglalkozások időpontjai:

  • október 26-án, csütörtökön, 16:30-tól, téma az Ősz
  • január 11-én csütörtökön, 16:30-tól, téma a Tél
  • március 21-én, szerdán, 16:30-tól, téma a Tavasz

Szeretettel vár Benneteket a két tanító néni,

Maul Nikoletta és Szelléné Fürbach Erika.

 

 

AZ ARADI VÉRTANÚKRA EMLÉKEZTÜNK KOMLÓ VÁROSÁNAK ÜNNEPSÉGÉN MŰSORUNKKAL. (Felkészítő tanár: Pleszné Fényes Edit tanárnő, beszédet mondott: Pabian Ádám tanár úr)

http://www.komloiujsag.hu/?p=31834 

/képek: www.komloiujsag.hu/

 

 

 

Iskolánk alsós diákjai és az ovisok az állatok világnapja alkalmából találkozhattak a Mini ZOO kisállataival. Ismereteket szereztek az állatok életmódjáról, táplálkozásáról, sőt meg is simogathatták a hüllőket, az ormányos macit, a teknősöket, a cukormókust, a vadász görényt és a sünit is. Nagy élmény volt ez mindannyiunk számára!
Íme, a remek délutánból egy kis ízelítő...
(Szeitz Kata tanítónő)

 

 

 

 

A hagyományokhoz híven, idén is iskolánk tanulói