Az idén különleges ajándékkal ünnepelték az alsós diákok Szent Miklós ünnepét.

A negyedik osztályosok hetek óta lázasan készültek: díszleteket festettek, kellékeket, jelmezeket gyártottak, szöveget tanultak, hogy a templomban előadhassák Szent Miklós élettörténetét. December 6-án sikerrel be is mutatták munkájuk eredményét, amit nagy tapssal jutalmazott a közönség. Szent Miklós mai képviselője pedig átadta ajándékait az osztályoknak.

 

 

 

Hagyományainkhoz híven az idei évben is megrendezésre kerül iskolánk Karácsonyi Hangversenye, 2018. december 14-én (pénteken) 17 órakor a Színház- és Hangversenyteremben, melyre szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt!

Jegyek hétfőtől vásárolhatók az iskola titkárságán.

 

 

 

Jó hangulatban telt a tanulóink adventi előkészülete a héten. A sokféle tanítási helyszín ellenére is számos diák jelentkezett az adventi előkészületre, akik tanáraik segítségével alkották meg koszorúikat. A várakozás, készület fontosságáról, a mindig visszatérő időszakokat jelképező kör formáról és az adventi vasárnapokat jelképező lila és rózsaszín gyertyákról beszélt nekünk Relu atya. Szorgos kezek munkájával elkészültek a liturgikus színeknek megfelelő, hagyományos adventi koszorúk. Minden osztály saját koszorúval díszítheti majd új tantermét, amit az első adventi iskolai szentmisén fog Plébános atya megáldani.

 

 

Óriási siker a Dsida Jenő Versmondó Versenyen!

December 1-jén immár 7. alkalommal rendezte meg a szekszárdi Szent József Iskolaközpont a Dsida Jenő Versmondó Versenyt, "Közeleg az Emberfia" címmel. A zsűri elnöke Mikó István Jászai Mari-díjas színművész volt.
Iskolánk idén 4 tanulóval képviseltette magát. Sikeres volt az idei is, hiszen 
Palotás Lili 2. dó, 
Almayer Fanni és Bocz Benedek 8. lá osztályos tanulók II. helyezést, 
Vilmányi-Kiss Sámuel 3.lá osztályos tanuló I. helyezést ért el. Samu az alsósok között kiemelkedő szerepléséért Nívódíjban is részesült!
Örömmel indult el a győztes busz Komló felé! 
Nagyon büszkék vagyunk Rátok! Köszönjük, hogy jó hírünket vittétek Szekszárdig is!

Szívből gratulálunk minden résztvevőnek!
Köszönjük az áldozatos felkészítő munkáját Molnár Piroska néninek, Pallós Éva néninek és Plávics Marika néninek!