A nevelési év feléhez közeledvén fontos időszak veszi kezdetét a nagycsoportos óvodások és szüleik életében. Az általános iskolába való beiratkozás előtt szükségessé válik, hogy a szülők körültekintően minden lehetséges információ birtokában választhassák ki gyermekük számára, az elvárásaiknak leginkább megfelelő köznevelési intézményt az általános iskolai tanulmányok elvégzéséhez.

A Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvodában a 2018/2019-es tanévben két osztályba várja beiratkozásra a nagycsoportos óvodásokat, a leendő első osztályosokat:

  1. emelt szintű ének-zenei oktatással
  2. általános tanterv mellett tevékenységbe ágyazott, napi nyelvkörnyezetet biztosító nyelvoktatással.

Hiszen az anyanyelvünket sem könyvből tanuljuk, hanem napi tevékenységeink során sajátítottuk el. Ehhez kis létszámú osztályokat, tanuló csoportokat, családias légkört, magas színvonalú digitális környezetet, gazdag szabadidős tevékenységeket biztosítunk korszerűen, teljes külső és belső megújulás alatt álló iskolánkban,

a Kodályban!

A városon kívül élő családokat segítendő, Komló 30 km-es körzetében iskolabuszt biztosítunk a gyermekek iskolába járáshoz.

Ezt stabil, keresztény értékrendet nyújtó környezetben kínáljuk, mely képessé teszi gyermekeiket a világban való eligazodásra, a későbbi szabad választásaik során a jó döntéshozatalra, segít abban, hogy boldog, kiegyensúlyozott emberekké váljanak.

A Pécsi Tudományegyetem partnerintézményeként magas színvonalú és lelkiismeretes szakmai munkát végeznek pedagógusaink. Ezzel egyidejűleg diákjainktól is elvárjuk, hogy mindennapi felkészülésük során előmenetelük sikerességét tartsák szem előtt.

Nekünk is fontos, hogy olyan családokkal tudjunk 8 évig együttműködni, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak gyermekük iskolai életéről. Ezért, hogy a kölcsönös megismerés lehetőségét kínáljuk Iskolanyitogató rendezvényünk következő állomásán, melyre szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket és gyermekeket.

  • március 21-én, szerdán, 16:30-tól, téma a Tavasz

 

Aki pedig az átlagos iskolai programokba szeretne betekinteni, kérjük, látogasson el a február 2-án, 13 órakor tartandó iskolai alsós farsangunkra is!

Szeretettel várjuk Önöket!

 

 

Negyedikes tanulóink két osztályból összeválogatott, vegyes csoporttal neveztek a Közösségek Háza által szervezett Mesevetélkedőre. A kiírásban szereplő mesékkel a gyerekek korábban megismerkedhettek, ez nagy könnyebbséget jelentett. A nebulók az állomásokon oldott hangulatban játszottak, hangos kacagástól visszahangzott az épület.

Külön köszönettel tartozunk a Közösségek Háza dolgozóinak, amiért lehetőségünk nyílt egy fantasztikus délutánt eltölteni a Közösségek Házában, ami délelőtti tanítás során osztálytermeinket biztosítja.

Köszönettel: Szelléné Fürbach Erika és Maul Nikoletta tanítók, 4.dó és 4. lá

 

 

 

 

A tanév második Iskolanyitogatójának témája a tél volt.

Ezúttal a tanító nénik is végigkísérték a gyerekeket az állomásokon. A kicsik örömmel sportoltak, kézműveskedtek, társasoztak, a hittanos foglalkozáson bárányok bőrébe bújtak. Eközben a szülők feltehették kérdéseiket a tantestület tagjainak.

 

Következő Iskolanyitogatónk március 21-én, 16: 30-kor lesz.

 

 

 

Tisztelt Szülők!

Iskolánk diákjai és pedagógusai nevében örömmel értesítem Önöket, hogy idei farsangi mulatságunk 2018. február 2-án, pénteken kerül megrendezésre,

 „Nemzetek farsangja” címmel!

Aznap az első 4 tanítási órát tarjuk meg diákjainknak (8.00–11.30), majd közvetlenül ezt követően az alsó tagozatosok farsangja kezdődik, 13.00 órától–16.00 óráig.

A felső tagozatosok farsangi rendezvénye 16.30–21.00 tart.

Nagy szeretettel várjuk Önöket, szülőket is, és a testvéreket is!

Ormándlaky Dalma

intézményvezető

 

 

 

2017. november 30-án, a Dél-Dunántúli Regionális Pedagógusképző Fórum ülésének keretében sor került az új PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM PARTNERINTÉZMÉNYE címek ünnepélyes átadására, többek között intézményünk, a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda számára is. A PTE Tanárképző Központ immár harmadik éve, míg a szekszárdi képzési hely Alsófokú Pedagógusképzési Alközpontja első alkalommal hirdette meg pályázatát a tanárképzés és az alsófokú pedagógusképzés, a tanítóképzés, az óvodapedagógusképzés, csecsemő- és kisgyermeknevelési szakok szakmai gyakorlataiban való partneri együttműködésre. A pályázat célja olyan partnerintézményi kör kialakítása, melyben a partnerek elkötelezettek a pedagógusjelöltek szakmai fejlődésének támogatásában.
2018. januárjától intézményünk és pedagógusai szakmai elhivatottságukkal, személyes felkészültségükkel kívánnak rész vállalni a partnerintézményi együttműködésben, a tanárképzés, valamint az alsófokú pedagógusképzésen belül a tanítóképzés és az óvodapedagógusképzés területén.

 

 

 

A karácsonyi időszakot lezáró ünnepi szentmisén vettek részt iskolánk tanulói, pedagógusai. Vízkeresztkor, parancsolt ünnep lévén több szülő is részt vett a liturgikus eseményen.

Relu atya a víz és só megáldása után megáldotta a tanulókat is, majd arról beszél, hogy milyen módon használják a katolikusok a szenteltvizet.

Ebben a tanévben először szolgáltak ministránsok és felolvasók az iskolai szentmisén. A tanulók szentségfelvételre készülnek, keresztelés, elsőáldozás és bérmálás előtt állnak.

Iskolánk legközelebbi lelki programja a szokásos hétfői Hétindító imaóra lesz templomunkban.