A diákolimpia körzeti atlétika versenyen iskolánk tanulói nagyon jól szerepeltek.
A második korcsoportban Tóth Csanád egyéni összetettben 3. helyezést ért el. A negyedik korcsoportos fiúk versenyében 4. helyezett lett csapatunk, melynek tagjai:
Ambrus Péter
Sáfrány Tamás
Mádi Balázs
Zsoldos István
Polics Márkó
Vágási Dávid.
Felkészítők: Királyné Sziveri Ilona és Fülöp Tamás
Mindannyiukra büszkék vagyunk, gratulálunk az eredményekhez!

 

Kiskórusunk tagjai és sok mosoly

Iskolánk kiskórusa hagyományainkhoz híven, a kaposvári szereplésre való felkészülés részeként idén is részt vehetett kórustáborban 2018.április 16-17-én, Püspökszentlászlón.

 A Pécsi Egyházmegye rendelkezésünkre bocsátotta az arborétumnál lévő ifjúsági szállását, illetve a csodálatosan felújított kastély közösségi termét. A kirándulás célja, hogy a gyerekek az iskola falain kívül, nyugodt körülmények között készülhessenek fel a tavasszal rájuk váró szereplésekre. Természetesen a kóruspróbákon kívül sokféle játékra, kirándulásra, levegőzésre, mozgásra, sőt, kastélylátogatásra is volt a gyerekeknek lehetősége. Időközben pedig még jobban megismerhették és megszerethették egymást, ezáltal szinte észrevétlenül csapattá váltak.

Köszönet a lehetőségért az Egyházmegyének, az iskolának, a DÖK-nek, illetve a szülőknek.

Álljon itt néhány gondolat egy táborlakó, Kugelmann Csenge 5. lá osztályos tanuló tollából:

 

„Idén is az erdő közepén lévő Püspökszentlászlóra mentünk táborozni. Tavasszal nagyon szép ez a hely, mert egy arborétum mellett fekszik. A sok éneklés mellett volt idő játszani a szabadban. Ádám bácsi érdekes játékot mutatott, amibe mindenki részt vett. Az arborétumban nagyon sok szép virágot láttunk. Némelyikről képeket is készítettünk. A kastélyt is meglátogattuk, és elképzeltük, milyen lehetett itt az élet néhány száz évvel ezelőtt, amikor épült. Jó volt újra itt lenni.

 

Pleszné Fényes Edit karnagy

 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/31252859_1616360571781978_4300426345462104064_n.jpg?_nc_cat=0&oh=a8696a3d3d71a1fe2dee55eeec033169&oe=5B50C60C

 

 

 

 

Sok lelkes és tehetséges mesemondó érkezett iskolánkba a területi Tündérkert Mesemondó versenyre. Nemcsak a komlói iskolák nebulói varázsolták el a hallgatóságot, hanem a Pécsi Egyházmegye más katolikus iskoláiból is érkeztek kisdiákok a mesemondó délutánra. A színvonalas előadásukhoz gratulálunk!

A zsűri az alábbi minősítéseket osztotta ki:

  1. évfolyamon:

Arany minősítés: Imre Zétény , Palotás Lili, Polics Bianka, Rosta Balázs és Balog Benett.

Ezüst minősítés: Tóbiás Dániel, Salai Mirjam Kíra.

Bronz minősítés: Balázs Dominik, Lőcsei Lilla, Pálfai Márk István.

  1. évfolyamon:

Arany minősítés: Hederics Jázmin Hanna

Ezüst minősítés: Vesza Zsombor

Bronz minősítés: Imre Zalán, Schuber Noel, Niedermayer Rebeka, Vilmányi-Kiss Sámuel.

Jó minősítés: Szabó Dorka, Szigeti Boldizsár, Takács Liliána Jázmin, Renner Zalán, Judik Jázmin, Csaba Júlia, Kőnig Attila

 

 

ARANY Kazinczy-jelvény érkezett Komlóra! 😊

Április 12-14-ig Balatonbogláron jártunk, ahol részt vettünk az országos Kazinczy-verseny dunántúli döntőjén. Itt azok a tanulók szerepelnek, akik a területi, kerületi versenyeken első helyezést értek el. 60 tanuló vehette át az első hellyel kiérdemelt bronz Kazinczy-jelvényt. Ezen felül 16 aranyjelvényt ítélt oda a legjobbaknak a bírálóbizottság. Iskolánk nyolcadikos tanulója, Takács Anna Jázmin is az egyik arany boldog birtokosa lett.
"Sok-sok órát készültünk,gyakoroltunk, néha nagyon fáradt voltam, de úgy gondolom, megérte. Az eredményhirdetésen büszkén hallgattam nevemet és iskolám nevét a legjobbak között."-mondta Jázmin a versenyről.
Felkészítő tanár: Plávicsné Borbély Mária

IGAZ SZÍVBŐL GRATULÁLUNK JÁZMINNAK ÉS MARCSI NÉNINEK IS! NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK, MI KODÁLYOSOK!

 

 


2018. április 13-án, Budapesten került sor a III. Országos Sulivívó Találkozóra, ahol vívóversenyen és ügyességi tudáspróbán vehetett részt, iskolánkat képviselő 5 diákunk. A komlói kodályosok a tudáspróbán indultak, ahol volt kitörés pénzzel, ugrókötelezés, karika felszúrása párbajtőrre, elektrotus, fegyveres lábmunka, labdaszúrás. Mindenki nagyon jól érezte magát. Láthattuk vívni Szilágyi Áron és Szatmári András olimpiai bajnokainkat is.
A rendezvény minden résztvevője a nagyszerű élményen kívül ajándékban is részesült.
A vívást népszerűsítő pedagógusunk, Vasvári Zsanett tanárnő nélkül ez nem valósulhatott volna meg!

 

Mint minden évben, idén is részt vettünk a Pécsi Egyházmegye Sportnapján, Pécsen. Április 14-én (szombaton) kosarasaink és focistáink versenyeztek az egész napos rendezvényen. A fiú focistáink csoport elsőként jutottak be a döntőbe. Izgalmas perceket élhettünk át! Jó csapatjátékukkal szoros küzdelemben III. helyezést értek el.
Kosárlabdában sajnos csak 2 csapat nevezett, így barátságos mérkőzésen próbálhatták ki játéktudásukat diákjaink.
Edzőik: Illésné Pallós Éva és Királyné Sziveri Ilona

Gratulálunk minden résztvevőnek!

 

 

 

 

Nagyszerdán, a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon szerveztük meg iskolánk Húsvéti lelki napját. A katolikus- illetve református hitoktatásban résztvevő diákok, kicsik és nagyok különböző helyszínekre szervezett tevékenységek sorát végigjárva tudtak a húsvét ünnepére készülni. A nap során többször tapasztaltuk, hogy a gyerekek nagyon megnyíltak imában, számukra fontos és mély beszélgetésekben, megnyilatkozásokban. Reméljük, hogy egy kicsit a gyerekeknek és a felnőtteknek is hozzá tudtunk járulni a húsvét ünnepének mélyebb megértéséhez!

Radicsné Nyisztor Tímea katekéta

Fotók: Loósz Róbert