A diákolimpia körzeti atlétika versenyen iskolánk tanulói nagyon jól szerepeltek.
A második korcsoportban Tóth Csanád egyéni összetettben 3. helyezést ért el. A negyedik korcsoportos fiúk versenyében 4. helyezett lett csapatunk, melynek tagjai:
Ambrus Péter
Sáfrány Tamás
Mádi Balázs
Zsoldos István
Polics Márkó
Vágási Dávid.
Felkészítők: Királyné Sziveri Ilona és Fülöp Tamás
Mindannyiukra büszkék vagyunk, gratulálunk az eredményekhez!

 

Kiskórusunk tagjai és sok mosoly

Iskolánk kiskórusa hagyományainkhoz híven, a kaposvári szereplésre való felkészülés részeként idén is részt vehetett kórustáborban 2018.április 16-17-én, Püspökszentlászlón.

 A Pécsi Egyházmegye rendelkezésünkre bocsátotta az arborétumnál lévő ifjúsági szállását, illetve a csodálatosan felújított kastély közösségi termét. A kirándulás célja, hogy a gyerekek az iskola falain kívül, nyugodt körülmények között készülhessenek fel a tavasszal rájuk váró szereplésekre. Természetesen a kóruspróbákon kívül sokféle játékra, kirándulásra, levegőzésre, mozgásra, sőt, kastélylátogatásra is volt a gyerekeknek lehetősége. Időközben pedig még jobban megismerhették és megszerethették egymást, ezáltal szinte észrevétlenül csapattá váltak.

Köszönet a lehetőségért az Egyházmegyének, az iskolának, a DÖK-nek, illetve a szülőknek.

Álljon itt néhány gondolat egy táborlakó, Kugelmann Csenge 5. lá osztályos tanuló tollából:

 

„Idén is az erdő közepén lévő Püspökszentlászlóra mentünk táborozni. Tavasszal nagyon szép ez a hely, mert egy arborétum mellett fekszik. A sok éneklés mellett volt idő játszani a szabadban. Ádám bácsi érdekes játékot mutatott, amibe mindenki részt vett. Az arborétumban nagyon sok szép virágot láttunk. Némelyikről képeket is készítettünk. A kastélyt is meglátogattuk, és elképzeltük, milyen lehetett itt az élet néhány száz évvel ezelőtt, amikor épült. Jó volt újra itt lenni.

 

Pleszné Fényes Edit karnagy

 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/31252859_1616360571781978_4300426345462104064_n.jpg?_nc_cat=0&oh=a8696a3d3d71a1fe2dee55eeec033169&oe=5B50C60C

 

 

 

Szeitz Kata tanárnő felkészítésével és kíséretében Pécsi Alexandra 6. lá és Kugelmann Csenge 5. lá osztályos tanulóink Szekszárdon jártak az egyházmegyei Szent Kristóf Természetismereti Versenyen.
Nagy örömünkre a versenyről harmadik helyezést tanúsító oklevéllel és egy-egy ingyenes belépőjeggyel tértek haza. Ezáltal lehetőségük lesz bejárni és megismerni az Abaligeti barlang természeti szépségeit is.
Gratulálunk Nektek a sikerhez!

 

 

 

 

Sok lelkes és tehetséges mesemondó érkezett iskolánkba a területi Tündérkert Mesemondó versenyre. Nemcsak a komlói iskolák nebulói varázsolták el a hallgatóságot, hanem a Pécsi Egyházmegye más katolikus iskoláiból is érkeztek kisdiákok a mesemondó délutánra. A színvonalas előadásukhoz gratulálunk!

A zsűri az alábbi minősítéseket osztotta ki:

  1. évfolyamon:

Arany minősítés: Imre Zétény , Palotás Lili, Polics Bianka, Rosta Balázs és Balog Benett.

Ezüst minősítés: Tóbiás Dániel, Salai Mirjam Kíra.

Bronz minősítés: Balázs Dominik, Lőcsei Lilla, Pálfai Márk István.

  1. évfolyamon:

Arany minősítés: Hederics Jázmin Hanna

Ezüst minősítés: Vesza Zsombor

Bronz minősítés: Imre Zalán, Schuber Noel, Niedermayer Rebeka, Vilmányi-Kiss Sámuel.

Jó minősítés: Szabó Dorka, Szigeti Boldizsár, Takács Liliána Jázmin, Renner Zalán, Judik Jázmin, Csaba Júlia, Kőnig Attila

 

 

ARANY Kazinczy-jelvény érkezett Komlóra! 😊

Április 12-14-ig Balatonbogláron jártunk, ahol részt vettünk az országos Kazinczy-verseny dunántúli döntőjén. Itt azok a tanulók szerepelnek, akik a területi, kerületi versenyeken első helyezést értek el. 60 tanuló vehette át az első hellyel kiérdemelt bronz Kazinczy-jelvényt. Ezen felül 16 aranyjelvényt ítélt oda a legjobbaknak a bírálóbizottság. Iskolánk nyolcadikos tanulója, Takács Anna Jázmin is az egyik arany boldog birtokosa lett.
"Sok-sok órát készültünk,gyakoroltunk, néha nagyon fáradt voltam, de úgy gondolom, megérte. Az eredményhirdetésen büszkén hallgattam nevemet és iskolám nevét a legjobbak között."-mondta Jázmin a versenyről.
Felkészítő tanár: Plávicsné Borbély Mária

IGAZ SZÍVBŐL GRATULÁLUNK JÁZMINNAK ÉS MARCSI NÉNINEK IS! NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK, MI KODÁLYOSOK!

 

 


2018. április 13-án, Budapesten került sor a III. Országos Sulivívó Találkozóra, ahol vívóversenyen és ügyességi tudáspróbán vehetett részt, iskolánkat képviselő 5 diákunk. A komlói kodályosok a tudáspróbán indultak, ahol volt kitörés pénzzel, ugrókötelezés, karika felszúrása párbajtőrre, elektrotus, fegyveres lábmunka, labdaszúrás. Mindenki nagyon jól érezte magát. Láthattuk vívni Szilágyi Áron és Szatmári András olimpiai bajnokainkat is.
A rendezvény minden résztvevője a nagyszerű élményen kívül ajándékban is részesült.
A vívást népszerűsítő pedagógusunk, Vasvári Zsanett tanárnő nélkül ez nem valósulhatott volna meg!

 

Mint minden évben, idén is részt vettünk a Pécsi Egyházmegye Sportnapján, Pécsen. Április 14-én (szombaton) kosarasaink és focistáink versenyeztek az egész napos rendezvényen. A fiú focistáink csoport elsőként jutottak be a döntőbe. Izgalmas perceket élhettünk át! Jó csapatjátékukkal szoros küzdelemben III. helyezést értek el.
Kosárlabdában sajnos csak 2 csapat nevezett, így barátságos mérkőzésen próbálhatták ki játéktudásukat diákjaink.
Edzőik: Illésné Pallós Éva és Királyné Sziveri Ilona

Gratulálunk minden résztvevőnek!

 

 

 

1600 vívó nevezett pénteken és szombaton a vívó diákolimpiára!
A. kategóriában Vál Virág 6.lá és Szabó Benedek 5.dó, B. kategóriában Deák Rebeka 5.dó utazott a versenyre. Mindhárman büszkén, sportszerűen és legjobb tudásuknak megfelelően versenyeztek, nagyon ügyesek voltak annak ellenére, hogy ez volt az első igazi nagy versenyük!
Gratulálunk Nektek!

 

 

 

2018. március 27-én iskolánk alsó tagozatán nyílt napon fogadtuk a szülőket. A gyerekek és pedagógusok izgatottan várták ezt napot. Örömünkre sok szülő volt kíváncsi gyermekére a különböző tanórákon. A 2. lá osztályban például majdnem annyian, mint a kisdiákok. Ezen a rövid délelőttön nagyon sok mindent megmutattak a gyerekek abból, amit tanultak ebben a tanévben. Öröm volt nézni a lelkes arcokat a feladatoknál, a játékok közben, az interaktív táblai munkánál és a mosolyokat, amikor élvezet az ismeretszerzés!

 

 

 

 

2018-ban negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Pénz7 (European Money Week), amely Európa-szerte

mintegy 30 országban hívja fel a fiatalok figyelmét a pénzzel való tudatos gazdálkodásra.

 

2018 mottója: Okosan a hitelekről!

 

Mi az a hitel? Milyen körülmények esetén lehet rá szükségünk? Megbízható-e a hitelfelvétel? Fontos a megtakarítás? Hogyan döntsünk tudatosan?

 

Az általános iskolás diákok pénzügyi tudatosságát interaktív eszközökkel fejlesztő Pénz7 óráinak célja a hitel jelentésének megismerése és megértése, a megtakarítás és a hitel összefüggésének megismerése, valamint a mérlegelés fontosságának hangsúlyozása.

 

 

Évről-évre sok diákot mozgat meg a Magyar Polgári Védelmi Szövetség felmenő rendszerű ifjúsági versenye, mely 2018 tavaszán ismét megrendezésre került.

A fiatalok két korcsoportban, az 5-8. évfolyamos (általános iskolai) és a 9-13. évfolyamos (középiskolai) kategóriában, négyfős csapatokban versenyeznek, hogy kiderüljön: az országban ki tud a legtöbbet a veszélyhelyzetekről, az elsősegélynyújtásról, vagy éppen a környezeti katasztrófákról.

A verseny megszervezésében a Magyar Polgári Védelmi Szövetség hagyományosan együttműködik a Magyar Tűzoltószövetséggel, az Országos Polgárőr Szövetséggel, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel, valamint a Magyar Vöröskereszttel.

 

Iskolánkat idén is két csapattal képviseltük, és a tisztes helytállás mellett bizony jól is szórakoztunk!

 

 

 

 

Nagyszerdán, a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon szerveztük meg iskolánk Húsvéti lelki napját. A katolikus- illetve református hitoktatásban résztvevő diákok, kicsik és nagyok különböző helyszínekre szervezett tevékenységek sorát végigjárva tudtak a húsvét ünnepére készülni. A nap során többször tapasztaltuk, hogy a gyerekek nagyon megnyíltak imában, számukra fontos és mély beszélgetésekben, megnyilatkozásokban. Reméljük, hogy egy kicsit a gyerekeknek és a felnőtteknek is hozzá tudtunk járulni a húsvét ünnepének mélyebb megértéséhez!

Radicsné Nyisztor Tímea katekéta

Fotók: Loósz Róbert