Harmincnégy Kodályos lurkó kalandozhatott együtt július elején a balatonmáriafürdői gyermektáborban. A jó hangulatról Éva néni, Viki néni és Balázs bácsi, a terített asztalról Andi néni és Flóra néni gondoskodott. A napos időt akár a gyerekek által fogalmazott napindító imáknak is köszönhetnénk. 

Az egyhetes időszakot izgalmas programok tették változatossá (a teljesség igénye nélkül: tábori olimpia, foci, elmebajnokság, hajókirándulás, strand, batikolás, gyöngyfűzés, aszfaltrajz, rókavadászat, diszkó). 

Az utolsó reggelen hazautazástól vonakodó, csillogó szemű gyerekek várták a buszt, nagy táskáikkal, élményekkel telve, hogy otthon elmesélhessék a sok együtt megélt kalandot.

Balázs bácsi tollából

 

 

 

 A Pécsi Egyházmegye pályázat által nyújtott támogatásával, a hívek hozzájárulásával, valamint szorgalmas kezek munkájával vált otthonossá a régi mánfai plébániaépület. A hosszas előkészületek után felújítva nyitotta meg kapuit a hittantábor, amely a Komlói Plébániához tartozó gyerekeknek adott szállás- és táborhelyet június utolsó napjaiban.

A tábor témája a Magvető története volt, ennek megfelelően a gyerekek magokról elnevezett kisközösségekben élték át a napokat, és mindnyájan egy nagy családba tartoztak. Hamzau Relu atya szentségekre felkészítő munkáját a komlói katolikus iskola vezetője és a plébániához tartozó katekéták segítették. A tanítások és foglalkozások során az elsőáldozásra és bérmálkozásra készülő gyerekek gyakran forgatták a Szentírást, több oldalról vizsgálták a Tízparancsolatot, az Anyaszentegyház öt parancsolatát és a főbűnöket, játékosan és kreatívan, a gyerekek vonatkoztatva, hogy azt a mindennapi életükbe is be tudják építeni. A hagyományos tábori programok, a tábortűz és a közösségi játékok is színessé és tartalmassá tették a táborlakók életét.

A tábor napjait az imádságos lelkület és a felszabadult nevetés egyaránt átjárta, ez adta az együtt töltött hét feledhetetlen hangulatát.

Szelléné Fürbach Erika katekéta