Szeptember 28-án, a pécsi VOKE Vasutas Művelődési Ház a Magyar Népmese Napja alkalmából "Kedvenc Mátyás király mesém" címmel mesemondó versenyt hirdetett. Ezen a rendezvényen közel 30 kisdiák vett részt. Iskolánk tanulója, Vilmányi-Kiss Sámuel 3. helyezést ért el.

Szívből gratulálunk Samunak és felkészítőjének, Illésné Pallós Éva néninek!

 

Kedves Látogatók! Megmutatjuk az új, komlói Szent Bernadett Tagóvodát! Aki tegnap személyesen nem láthatta, íme néhány fotóval kedveskedünk.

 

 

A mai napon,(2018. 09 26.) intézményünk Szülői Szervezetének kezdeményezésével és közbenjárásával zebrazászlókat helyeztünk el a Kossuth L. utcán található, iskolánkhoz közeli, nagyforgalmú gyalogátkelőhely két oldalára. Kérünk mindenkit, használja szerettei és saját biztonsága érdekében, de adjunk lehetőséget arra, hogy ezzel sokan, sokáig élhessenek!

 

Köszönjük, ha együtt vigyázunk rá!
Ormándlaky Dalma
intézményvezető

 

 

A Komlói Római Katolikus plébániai közösség és a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda szeretettel meghívja Önt és családját

 

„Hiszek a szentek közösségében…”

címmel megrendezésre kerülő

 

Egyházközségi napra

melynek

 

Időpontja: 2018. szeptember 29. 8.30-18.00

Helyszíne: Komlói Római Katolikus Plébánia

 

 Komló, 2018. szeptember 21.

Üdvözlettel:

Hamzau Relu plébános

kép.png

 

Bátára zarándokoltunk, a Szent Vér Kegyhelyre, a Pécsi Egyházmegye szervezésében. Iskolánk tanulóihoz és pedagógusaihoz szülők és a plébániaközösség tagjai is csatlakoztak. A gyalogos zarándoklat szentmisével és körmenettel zárult, a szolgálatba diákjaink is bekapcsolódtak. A szép őszi idő és a szentségekhez járulás lehetősége mindnyájunknak lelki feltöltődést adott.

  

 

Amíg a szép, új iskolánk el nem készül, a 2. dó osztály Mánfán, a plébánia épületében kapott helyet néhány hétre.

Szerencsésnek tartjuk magunkat azért, hogy csodálatos környezetben, nyugalomban, családias légkörben tölthetjük itt napjainkat. A régi épületet hamar lakájossá tettük, kialakítottuk életterünket, napirendünket.

Semmivel nem pótolható az az élmény, hogy a gyerekek rengeteg időt tölthetnek a szabadban, közvetlenül tapasztalhatják meg az őket körülvevő természet szépségeit.

Jó alkalom ez a közösség építésére, formálására is. Ebben a helyzetben jobban érzik a gyerekek az egymásra utaltságot.

A falu lakói örülnek nekünk, igyekeznek segítségünkre lenni.