Gombocska szakköröseinkkel idén csatlakozva a „nemkellzacsko.hu” közösségéhez, célul tűztük ki, hogy iskolánk minden tanulóját megajándékozzuk egy általunk varrt zacskóval.
A varrógépeket beüzemeltük.
Diákjaink minden héten izgatottan várják a szerda délutánt, hiszen a tanév során megtanulunk varrni, vasalni, zsinórt befűzni, szabni. A függönyből készült tasakokkal, környezettudatosságra hívjuk fel a figyelmet, hiszen ma Magyarországon, naponta egymillió műanyag zacskó fogy. Egy fecske nem csinál nyarat? Számoljunk! Heti öt zacskó, az havi 20, éves szinten 240 zacskóval kevesebb egy személynek, ha a tasakkal vásárol.
A mai nap során először ajándékozhatták meg szakköröseink diáktársaikat, így látogattuk meg a 8. lá osztályt.
Köszönjük a sok támogatást, és a biztató szavakat!
Az „ünnepi” pillanatok képekben.

Tagjaink:

Tóth Csilla 3.lá
Czéder András 4.lá
Salai Tifani 4.lá
Ignácz Regina 4.lá
Fadgyas Eszter 5.lá
Fekete Bálint 5.lá
Fekete Kinga 7.lá
Vál Virág 8.lá

 

Fadgyas Éva

 

 

 

Újra elkezdődött a malombajnokság. Többen most próbálták ki tudásukat, a gyakorlottabbak az ellenfeleikkel érkeztek. A szép győzelmeknek örülünk, a bátorságnak még jobban, hiszen minden játék végén egyik nyer, másik veszít. A mai napon sok izgalmas pillanatnak voltunk részesei. Gratulálunk minden résztvevőnek!

Eredményeink:

 

l. Fekete Bálint

ll. Dürwánger Bálint

lll. Mogyórosi Alex

lll. Golyák Hanna

Éva néni

 

 

 

Október 21-én az ENSZ nemzetközi békenapja tiszteletére világrekordot felállítását tűzte célul az Egységszív Alapítvány: az alkalomra, a pécsi Kodály Központban rekord méretű gyermekkórus békedalokkal hívta fel a figyelmet az ügy fontosságára, melyen a Kodály kis- és nagykórusának tagjai, vagyis 90 diákunk vett részt.
Nagy élmény volt ez mindannyiuknak!

 

 

 

Októberi "Pályaorientációs" napunk színes pillanatai képekben. Köszönjük a lehetőséget minden cégnek, szervezetnek, vállalkozónak, akik bemutatták diákjainknak munkájukat, mindennapjaikat!

 

 

 

Október 18-án, a világ minden táján 1 millió gyermek imádkozza a rózsafüzért a békéért és egységért. A gyerekek saját készítésű rózsafüzérrel érkeztek, A komlói Szent Borbála templomban József atya egy óriás rózsafüzérrel várta a betérőket, melynek gyöngyszemeire imádságok, kérések, hálaadások kerültek. Iskolánk alsósai a komlói plébánia idős tagjaival közösen imádkozták a szentolvasót.
Jó volt megtapasztalni a közösség két korosztályának együttműködését. Hisszük, hogy ezek az élmények végig kísérik életünket, növeli együttérző képességünket.

Fadgyas Éva és Pabian Ádám

 

 

 

Ma 16 érdeklődő diákkal a "fekete gyémánt" nyomában jártunk, a vasasi külszíni fejtést meglátogatva.

 

Köszönjük a lehetőséget!

 

 

 

1849. október 6-án végezték ki az aradi vértanúkat a szabadságharc bukása után, a bécsi forradalom és Theodor Baillet von Latour császári hadügyminiszter meggyilkolásának első évfordulóján. Azóta a forradalom és szabadságharc vérbefojtásának gyásznapjaként emlékezünk október 6-ára. Komlón, a városi megemlékezésen iskolánk 6. lá osztályos tanulói szép műsorral állítottak méltó emléket e napnak. 

 

Felkészítőjük: Plávicsné Borbély Mária tanárnő és Lőrincz Ákos Csaba tanár úr.

 

 

 

"Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.” 

(Jehudi Menuhin)

 

2019. október 1-én 9:00-kor a komlói Szent Borbála Templomban ünnepélyes keretek között emlékeztünk meg a zene világnapjáról. Elsőként a Kis és a Nagykórus közös előadásában hallhattuk: Maros Rudolf: Háros felől és Oracio Vecchi: Néked zeng ez a dal című műveket. Vezényelt: Pleszné Fényes Edit és Lőrincz Ákos Csaba.

Az „öröméneklés” után László Lénárd, nyolcadik osztályos tanuló köszöntötte az egybegyűlteket és pár szót szólt a nap jelentőségéről. Ezt követően a Nagykórus előadásában hallhattunk egy népdalcsokrot (Csillag Boris, Széles a Balaton vize, Által mennék, Töltsd teli pajtás), illetve egy könnyűzenei művet, John Denver: Take me home, country roads címmel, mely énekeket, szeptember 28.-án Pécsen, a Széchenyi téren a Katolikus Társadalmi Napok című rendezvényen is előadtak.

Megemlékezésünk záró motívumaként a Híres Pannónia Régizene Együttes előadásában hallhattunk néhány értékes műsorszámot Békési- Marton Csaba tanár úr közreműködésével.   

Lőrincz Ákos Csaba

 

 

 

A Magyar népmese napja és a Zene világnapja alkalmából iskolánk alsó tagozatos osztályai kis műsorral kedveskedtek a Szent Bernadett Tagóvodánk ovisainak. Közös meséléssel, énekléssel ünnepeltünk. A legkisebbek is nagy örömmel, csillogó szemekkel fogadták a „testvérosztályokat".

 

Várjuk a következő találkozást!

 

 

 

2019. szeptember 25-én rendeztük hagyományainkhoz híven őszi papírgyűjtésünket.

A tanulók, szülők, ismerősök szorgalmasan gyűjtötték, szállították az újságokat, kartonokat. A hetedik és nyolcadik osztályos fiúk illetve a férfi kollegák mindvégig nagyon sokat segítettek a pakolásban.

Sajnos másnap reggelre elázott a „gyűjtemény”, de reméljük, az eredmény kárpótol mindenkit.

 

Íme az eredmények: 

Helyezés

Osztály

kg/fő

1.

2.dó

54,7

2.

1.lá

40,4

3.

4.lá

36,4

4.

2.lá

30,6

5.

3.dó

21,2

Alsó tagozat összesen: 3932 kg 

Helyezés

Osztály

kg/fő

1.

7.dó

68,8

2.

5.lá

64,1

3.

6.lá

60,9

4.

7.lá

44,5

5.

8.lá

39,1

6.

5.dó

38,2

7.

8.dó

28,6

8.

6.dó

18,3

Felső tagozat összesen: 7596 kg

Iskolai gyűjtés eredménye: 11528 kg

 

Köszönjük, hogy egy lépést tett mindenki környezetünk megóvása felé!