Közeleg az Emberfia. Ezt a címet viselte a Szent József Iskolaközpont által rendezett VIII. Dsida Jenő Versmondó Verseny. A mai megmérettetésnek a Szekszárdi Katolikus Plébánia közösségi terme adott otthont.

 

 

 

 

December 16-a Kodály Zoltán születésének napja, a Magyar Kórusok Napja!
Különleges, különlegesen ünnepélyes napon láttuk vendégül a pécsi Szent Mór Iskolaközpont és a mohácsi Park utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda nagykórusait, hogy a Mester hagyatékát megelevenítő napon 220 diák énekeljen együtt iskolában és templomban!
Mindannyiunknak felemelő élmény volt!
Köszönjük, hogy velünk ünnepeltetek!
http://www.komloiujsag.hu/?p=40603

 

 

 

 

A Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Alapítvány www.sz2a.hu) megbízásából iskolánkban járt Nagy Mária tanárnő és segítő tanítványa, Duma-Dombi Szilárd.
Az alapítvány egy régi, jól működő hagyományt indított újra, a kémia Mobillabort. A Mobillabor célja eljuttatni a kísérleteket vidéki iskolákba. Ezzel is próbálják a tanulók, remélhetőleg köztük a jövő kutatóinak, mérnökeinek, vegyészeinek, sőt esetleg természettudományos tanárainak érdeklődését felkelteni, őket ezirányú továbbtanulásra motiválni.
2019. december 5-én a 8.dó osztály vett részt a rendhagyó kémia órákon.

 

 

 

"Szent Miklós a hulló hóban puttonyával körbejár,
bekopogtat minden házba, minden szegényt megtalál."

A negyedik lá osztályos tanulók műsorukban jelenetekre, versekre és dalokra fűzték fel a legendákat. A kis ovisok és az alsó tagozatosok csillogó szemekkel nézték az előadást, érdeklődve figyelték a dalok alatti gitáros kíséretet. Egy kis versikével együtt hívták be Szent Miklóst, aki ajándékot is hozott a gyerekeknek.

Ismét sikerült a gyerekek szívét az Advent napjaiban ünneplőbe öltöztetni!

 

 

 

 

A nyolcadik évfolyam életében izgalommal várt, jelentős esemény a tánciskolát lezáró Koszorúcska. Az ünnepélyes alkalomra november 22-én került sor iskolánk tornatermében. A gyerekek nyolc héten át heti egy alkalommal ismerkedtek klasszikus táncok alapjaival. Vitényi Viktória tánctanár irányításával hangulatos órákat töltöttek el együtt. A bemutatón bécsi és angol keringő, cha-cha-cha, rumba és szamba szerepeltek. Az est fogadással és bállal fejeződött be, ahol a sok-sok finomságról a szülők gondoskodtak, a zenét pedig Pomi és Pinti zenekara szolgáltatta.

 

 

 

Elindult a 2-3-4-5. osztályok közötti sportversenyünk. Az első fordulóban játékos sor- és váltóversenyeken mérhették össze ügyességüket diákjaink. A küzdelemből és a kitartásból mindenki jelesre teljesített!

 

 

 

2019 decemberében ismét az iskolánk szervezésében került megrendezésre a Mikulás Kupa, ami egyben a városi diákolimpia úszó döntője is. 117 induló diák vett részt a versenyen. Iskolánk idén is éremmel gazdagodott ebben az igen erős mezőnyben. A versenyen indult összes tanulónkra nagyon büszkék vagyunk. Kiemelt gratuláció a helyezést elért gyermekeink részére.

Éremtáblázat
Szpatár Hunor III. Korcsoport Gyorsúszás III. helyezett
Hátúszás II. helyezett
Mellúszás II. helyezett
Nagy Ágnes III. Korcsoport Mellúszás I. helyezett
Fadgyas Eszter III. Korcsoport Hátúszás III. helyezett
Mellúszás II. helyezett
Fadgyas Júlia IV. Korcsoport Hátúszás III. helyezett
Földi Marcell IV. Korcsoport Mellúszás III. helyezett
Gyorsúszás II. helyezett

SOK SZERETETTEL GRATULÁLUNK MINDEN VERSENYZŐNKNEK!
BÜSZKÉK VAGYUNK RÁJUK!

Testnevelők: Kopaszné Páhl Zsanett
Vasvári Zsanett
Fülöp Tamás

 

 

 

Óvodánk gyermekei Vásárfia című műsorukkal örvendeztették meg a közönséget a város megújult piacának és vásárcsarnokának ünnepélyes átadóján.