Olvasás órán Árpád fejedelem üzent hadat a morva és a bolgár fejedelemnek, technika órán a 3. lá osztály a bacilusoknak!

A gyerekek sokfajta gyümölcsöt hoztak, melyeket alaposan megmostak és feldaraboltak. Öröm volt nézni, milyen ügyesen dolgoznak! Volt itt narancs, mandarin, banán, körte, szilva sőt még gránátalma is!

Hogy igazán egészséges legyen Görög és epres joghurttal keverték össze.

Reméljük sikerült a támadás és senki nem lesz beteg!

 

 

 

 
Nagy örömünkre jubileumi programsorozatunk alkalmából egykori tanítványunk, Németh Alexandra, iskolánk egyik büszkesége előadást tart iskolánk tanulóinak és pedagógusainak 2019. január 23-án,        13 órakor. A komlói születésű Alexandra 1998-ban végzett iskolánkban, 2011-ben ragadott fényképezőgépet, amit nem sokkal később össze is kötött a hegymászással. 2014-ben, egy gyorstalpaló mászótréning után két hónappal már az első hegycsúcson állt, 2018 májusában pedig ezzel a kitartással és hihetetlen akaraterővel ő lett az első magyar, aki teljesítette a Seven Summits (Hét hegycsúcs) kihívást.
Szeretettel és kíváncsian várjuk a találkozást!
 
 
 
 

A Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium szervezésében 2018. december 15-én, került megrendezésre a „TISZÁN INNEN, DUNÁN TÚL”

ORSZÁGOS NÉPDALÉNEKLÉSI VERSENY MEGYEI VÁLOGATÓJA

 

Három műfaji kategóriában lehetett indulni: Szólóének, Kisegyüttes, Énekegyüttes.

Iskolánk tanuló sikeresen szerepeltek ezen a megmérettetésen, így örömmel adjuk hírül a nagyszerű eredményeket:

 

Szólóének kategória:  Kugelmann Panna arany minősítés

                                      Horváth Imola arany minősítés

                                      Bérces Natasa ezüst minősítés

 

Kisegyüttes kategória: Kugelmann Panna és Takáts Kata arany minősítés

 

Énekegyüttes kategória: Csicseriborsók énekegyüttes kiemelt arany minősítés, mellyel továbbjutottak az országos megmérettetésre. Az énekegyüttes tagjai: Török Orsolya, Pál Fruzsina, Bognár Zsófia, Horváth Imola, Bocz Panna, Istiván Hanna, Sváb Alexa.

 

A rendezvény megnyitóján iskolánk képviselői Kodály Zoltán szobránál tiszteletük jeléül fejet hajtottak, valamint 3. dó osztályos tanulóink, Murber Zoltán és Vilmányi-Kiss Sámuel népdalcsokorral szerepeltek.

 

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak, Molnosné Pauza Viktóriának és Papp Cecíliának, az EFAMI népi ének tanárának.

 

 

Kedves Nagycsoportos óvodások!
Szeretettel hívunk következő programunkra, kerüljetek beljebb, nézzetek körül, próbáljátok ki milyen, amikor átlépitek leendő iskolátok kapuját!
Találkozzunk, meglepetéssel várunk Benneteket!
Melinda néni és Kata néni
 
 

 

 

Kodály Zoltán 136.

December 17-én megemlékeztünk iskolánk névadójáról, Kodály Zoltánról - aki 136 éve - dec.16-án született Kecskeméten.
Az emléktáblánál intézményvezető asszony: Ormándlaky Dalma és az osztályokat képviselő tanulók elhelyezték a megemlékezés koszorúját és virágait.
Az ünnepi műsorban közreműködtek: iskolánk kórusai és karnagyai, 1.lá osztályos énekesei, ill. Bocz Benedek 8.lá osztályos tanuló is, aki a műsorban konferált és rövid ismertetőt tartott Kodály munkásságáról.
A megemlékezés keretében hirdettük ki - az ének-zenei képzés 60. évfordulójára meghirdetett - Muzsikáló világ c. rajzpályázat eredményét.

 

 

 

„Amikor te adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adományod rejtve maradjon; Atyád, aki lát a rejtekben, megfizet majd neked.” Mt 6,3-4

 

Karácsonyra készülve iskolánk ismét ajándékgyűjtő akciót hirdetett. Fontosnak tartjuk, hogy az ünnephez közeledve szívünket is feldíszítsük, és örömet szerezzünk olyanoknak is, akik nagy szükségben vannak. Diákok, szülők és pedagógusok is nagy lelkesedéssel hozzájárultak ahhoz, hogy több mint ötven gyermek karácsonyát tegyük szebbé. A csomagokat idén a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda alsósainak ajánlottuk fel, akik csillogó szemmel és nagy lelkesedéssel pakolták az angyalbatyukat.