A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatott Határtalanul pályázat keretében iskolánk két hetedik osztálya tanulmányi kiránduláson vett részt. Március 18-tól 21-ig négy csodálatos napot töltöttünk el Erdélyben. Csatlakozhatott még a csoporthoz 14 nyolcadikos diák is.

Felejthetetlen élményeket szereztünk. Megelevenedtek  történelemkönyvünk  hősei, eseményei, helyszínei. Aradon a 13 vértanúra emlékeztünk nehéz szívvel, nagy tisztelettel. Sose feledjük a gyulafehérvári székesegyház varázsát, ahol szinte hallható a csend, s ahol hadvezérek, királyok alusszák örök álmukat. A gyönyörű, látványos Vajdahunyad váráról Petőfi ezt írta:

„Itten lakott, tán olykor éppen itt

Gondolkodék e bástya tetején,

Innen tekintett a jövőbe ő,

Ahonnan most a múltba nézek én.”

Az évszázados falak között sétálva hasonló érzések töltöttek el bennünket is. Déva váránál  mindannyiunknak  eszébe jutott Kőmíves Kelemenné tragédiája, s közösen felidéztük a ballada tanult sorait. Most is fülünkbe csengenek a Bethlen Gábor szülőházában megtekintett filmből Böjte atya szavai: Ha a történelmi műemlékeinkhez lehajolunk, óvjuk, vigyázzuk őket, akkor unokáink életében újból eljöhet nemcsak Erdély, hanem egész Magyarország aranykora.

Ezzel az útravalóval tarsolyunkban, sok-sok élménnyel, szívünkben a szászvárosi gyermekotthon lakóinak csillogó tekintetével érkeztünk haza. Viszontlátásra Erdély!

2019. március 28.

Az utazó diákok és kísérőik

 

 

 
Jubileumi rendezvénysorozatunk egyik kiemelkedő eseményeként köszönthettük intézményünkben a héten a világhírű Muzsikás együttes tagjait. Előadásukkal, zeneszeretetükkel elvarázsoltak bennünket, tanúskodjanak a képek:
 
 
 
 

 

 

 

Kedves Szülők!
Ezen a héten is szeretettel várjuk iskolánkba a leendő kis elsősöket "Suliváró" iskolanyitogató foglalkozásunkra: 
2019.március 21-én, csütörtökön 16.30-kor.


Kata néni, Melinda néni

  

  

Iskolánk hagyományosan, minden évben megünnepli az 1848-49. évi forradalom és szabadságharc eseményeit, hőseit. Idén a 8. évfolyam tanulói versekkel, énekekkel emlékeztek az egykori márciusi ifjakra, és elegáns huszártánccal tették emlékezetessé az ünnepet.
Köszönet a felemelő élményért a szereplőknek és felkészítőiknek.

 

 

 

 

 
 
  
 

Örömmel adjuk hírül, hogy iskolánk 80/60 jubileumi programsorozatának keretében, rendkívüli élményben lesz része iskolánk aprajának és nagyjának! Programjaink egyik kiemelkedő eseményeként intézményünkbe látogat a méltán neves, Kossuth- és Liszt Ferenc - díjas  Muzsikás együttes!!!
2019. március 25-én reggel 9 órakor egy rendkívüli énekóra keretében köszönthetjük óriási tisztelettel az együttes világhírű zenész tagjait, név szerint:
Éri Pétert, Hamar Dánielt, Porteleki Lászlót, Sipos Mihályt.

 

 

 

Tavaszi napsütésben minden alkalmat kihasználva birtokba vesszük a szép, új sportpályánkat!

 

 

Február 23-án pontosan huszonnyolcadik éve zendült fel csatakiáltásunk, az osztrák Alpokban. Tanulóink az idei tanévben is próbára tehették ügyességüket, lécre termettségüket. Sítáborunkból mindenki pirospozsgásan, tele élménnyel térhetett haza. Egy újabb csodás sport alapjait ismerhették meg, sajátíthatták el. A tábort, mint minden éven most is síversennyel zártuk. Minden táborlakó győztesként, elégedetten tért haza. (Bár maradtak volna még szívesen! )
Szép hetet zártunk!
Ili néni

 

 

 

Baán Izsák testvér egykori kodályos diákként tesz látogatást a tavasz során intézményünkben. 

 

 

 

Őszinte szívvel és lélekkel várjuk őt mindannyian! 

 

 

 

 

Montágh Imre szépkiejtési versenyen voltunk.

A Gagarin Általános Iskola által szervezett Montágh Imre szépkiejtési versenyen a város 3. 4. osztályosai mutatták meg tudásukat.

A hangulatos, mesejátékkal színesített kétfordulós versenyen a következő díjakat érdemelték ki tanulóink:

  • Vilmányi –Kiss Sámuel   3.lá            a legjobb gyermek híradós
  • Murber Zoltán                 3.lá            a legtalpraesettebb előadó
  • Bocz Panna                                      a legszebben artikuláló
  • Nagy Ágnes                                      a legnehezebb szépirodalmi szöveg előadásáért

 

2019. február 27.