A hétvégén rendezték a Pécsi Kulturális Központban az első Gyereknapi Népmesemondó Versenyt, amely Berze Nagy János nevét viselte. Iskolánkból Vilmányi-Kiss Sámuel 3. lá osztályos tanuló vett részt a Medvebocs királyfi című mesével. A zsűri elismerő szavakkal illette és arany minősítéssel jutalmazta Samu mesemondását.

Felkészítője: Illésné Pallós Éva néni

Szívből gratulálunk a szép szereplésért!

 

 

 

Húsz fő feletti játékos kedvű gyermek indult az iskolánkban megrendezett Malombajnokság versenyén.

Egy asztalnál négy játékos játszott, aki a legtöbb pontszámot szerezte matematika ötössel gazdagodott. Az öröm mellett meglepetés volt, hogy milyen sokat fejlődtek diákjaink játékban és taktikában is az elmúlt évhez képest.

 

Eredményeink:

Helyezés:

I. Lencsés Szilárd

II: Mogyorósi Alex

III.Gulyás Lotti

 

Asztal-elsők:

Mogyorósi Alex

Dürvánger Bálint

Lencsés Szilárd

Fadgyas Eszter

Gyozsán Emese

Gulyás Lotti

 

Minden játékosnak gratulálunk!

Fadgyas Éva néni

 

 

Harmadikosaink részt vettek a Pécsi Egyházmegye által szervezett múzeum pedagógiai foglalkozáson.
Az egyik csoport sétálólap segítségével ismerkedett meg a Székesegyházzal. Addig a többiek a Kincstárban Noé bárkáján utaztak és címert terveztek, festettek. Utána helyszínt cseréltek, így mindenkinek alkalma nyílt a torony megmászására is. A legnagyobb élményt ez jelentette gyereknek, felnőttnek egyaránt! 
Köszönjük a lehetőséget! 
Illésné Pallós Éva néni

 

 

 

A PTE Botanikus Kert által megrendezett 13. Dísznövény-kiállítás és Vásár keretében meghirdetett Minikert programra készült el kiskertünk. A Gombocska szakkör tagjai által készített, 1. rajtszámot viselő kiskertünk, a 31 benyújtott pályamű közül, a közönségszavazatok alapján a 5. helyezést érte el! 
Nagy öröm ez számunkra!

!

 

 

 

 

 A CSICSERIBORSÓK ÉNEKEGYÜTTES a "Tiszán innen, Dunán túl" országos népdaléneklési versenyen kiváló szerepléssel ARANY minősítésben részesült. 
Tagjai: Bocz Panna, Istiván Hanna, Horváth Imola, Sváb Alexa Luca, Pál Fruzsina, Bognár Zsófia és Török Orsolya.
Felkészítőjük: Papp Cecília (EFAMI)
Szívből gratulálunk a sikerhez!

 

 

 

Fenntartónk, a Pécsi Egyházmegye támogatásával és a Mohácsi Park utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda meghívására részt vehettünk a nagy hagyományokra visszatekintő, mohácsi Lépcsőházi koncerten. Nagykórusunk, Lőrincz Ákos Csaba tanár úr vezényletével igazán szép sikert aratott, melyet egy hazáig tartó öröméneklés követett.

 

 

 

Egy busznyi csapattal csatlakozott iskolánk a hagyományosan megrendezett, májusi egyházmegyei gyalogos zarándoklathoz. Családjainkért, az Egyházmegyéért, betegekért és most kiemeleten az üldözött keresztényekért meneteltünk elmélkedve, imádkozva.

Alább egy tanulónk édesanyjának imáját olvashatják, aki a zarándoklat végén ezekkel a szavakkal fohászkodott:

Hálát adunk Neked, Mennyei Atyánk a sok kegyelemért, melyekkel a Szűzanya közbenjárására megajándékoztál minket!

Hálát adunk a szép időért, a testi erőért, hálát a közösségeinkért, lelkipásztorainkért, tanárainkért és szüleinkért!

Mária, égi Édesanyánk, imáinkkal lábaid elé hoztuk családunkat, szeretteinket, az időseket és a betegeket; egyéni örömeinket, fájdalmainkat.

Kérve kértünk Téged, hogy különösen járj közbe Jézusnál azokért, akik üldöztetést szenvednek bárhol a világban, mert keresztények, és azokért is, akik őket üldözik.

Bár testben elfáradtunk, lélekben örömöt és erőt kaptunk a hétköznapi küzdelmekhez, éberséggel és bátorsággal.

Mária, szelídséged, hited mutasson nekünk utat, hogy eljussunk földi zarándokútjainkon szent Fiadhoz, Jézushoz!

Ámen.

Bognár Dóra szülő

 

 

 

Május 5-én került megrendezésre a DÖKE hagyományos tavaszi programja, a 2019 Másodperces Futás. Az eseményre több, mint 125 diákunk nevezett. A viszontagságos, zord időjárás ellenére 100 sportos, edzett gyermek mellett szép számban szülők és lelkes pedagógusok is rajthoz álltak, hogy teljesítsék a majd 34 perces kihívást.

Minden indulónak szívből gratulálunk! Mindannyian büszkék lehetünk erre a nagyszerű teljesítményre!

Király Ili néni

 

 

 

A jubileumi programsorozat keretében látogatott el iskolánkba Baán Izsák testvér, aki egykor iskolánk tanulója volt, ma pedig a bakonybéli Szent Mauríciusz monostor szerzetese.

A lelki nap szentmisével kezdődött, majd a felső tagozatosok vettek részt az interaktív ismerkedésben. Egy rövidfilmen keresztül betekintést nyerhettünk a szerzetesközösség életébe, közösen imádkoztunk, a diákok az előadás végén kérdéseikre is választ kaptak. Az alsósoknak dalt tanított Izsák testvér, és Szent Gellért életéről egy rajzfilmet is megnézhettek.

A testvér előadásaival párhuzamosan kreatív, városi sétás, daltanulós és padlóképes foglalkozások voltak, a legnagyobbak pedig filmvetítésen vettek részt.

Izsák testvér elmondta, hogy volt kodályos diákként felelevenedtek benne a régi emlékek, de van, ami nem változott: a csillogó, nyílt, érdeklődő tekintetű diákok. Nosztalgiát ébresztett benne a régi tanárokkal való találkozás, a felújított épületben pedig felismerte régi termek, folyosók nyomait.

Nagy öröm volt számunkra, hogy egy olyan öregdiákot mutathattunk be a gyerekeknek, aki a szerzetesség során az éneklés örömét ma is napi több órában megélheti, és egyben követendő példával áll előttünk az Istenhez tartozás által is.

2019.05. 03.

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy idén is kiírásra kerül a Horváth Zoltán Emlékdíj a "Csírázó" Komlói Tehetségekért pályázat, melynek kiírása és pályázati lapja itt található:

Pályázati kiírás  Pályázati lap