Mély fájdalommal tudatjuk, hogy iskolánk volt igazgatója

Hoffmann Mátyásné

türelemmel viselt hosszú betegséget követően, 67 éves korában elhunyt.

Hamvasztás utáni búcsúztatására szűk családi körben kerül sor.

 

 

 

 

 

 

2020. november 24-én az első osztályosok várták az óvónéniket tagóvodánkból, hogy megmutathassák, mit tanultak az elmúlt hónapokban már iskolásként. Sajnos a vírushelyzet közbeszólt, és úgy láttuk, hogy nem kockáztatva a helyzetet készítünk néhány fotót munka közben. Nagyon ügyesek már, még sokat kell tanulniuk, de napról napra sokat fejlődnek. Az ajándékokat továbbítjuk, hogy ezt az évek óta tartó hagyományt megtarthassuk.

 

 

 

 

Amikor terveztük, hogy mit is érdemes varrni az idei évben, csak hasznos dolgok jutottak eszünkbe, többek között a textilmaszk. Akkor még csak sejteni lehetett, hogy amire esett a választásunk mennyire létfontosságú lesz a hétköznapokban. Bár a szakkörünk ideiglenesen felfüggesztésre került, időben sikerült befejezni tanulóink, tanáraink számára egy-egy Kodályos textilmaszkot. Az alsósok is sorra kerültek, az elmúlt napokban sikerült minden osztályba eljutnunk, és átadni a munkánk gyümölcsét.  Köszönöm a türelmes, kitartó, precíz hozzáállásukat a Gombocska tagjainak!

  

Fadgyas Éva

 

 

 

 

 

 

Az idei esztendőben rendhagyó módon tartottuk meg intézményünkben, a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvodában, Szent Márton napját.

Szent Márton napja a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatja el minden emberhez.

Az előző években a Szent Bernadett Tagóvoda szülői közössége segítségével szerveztük meg e napon a lampionos felvonulást, melyre eljöttek iskolánk alsó tagozatos diákjai, pedagógus kollégák, szülők, gyerekek, érdeklődők a városból. Hagyományosan tábortűzzel, libazsíros kenyérrel, forró teával, zenével ünnepeltük ezt a német nyelvterületre jellemző népszokást.

A Szent Bernadett Tagóvodában immár három csoportban várjuk német nemzetiségi csoportjainkba a gyerekeket. Pedagógiai programunkban is meghatározó szerepet kap a német nemzetiségi nevelés és ezen belül a népszokások, hagyományok ápolása, ennek keretében szerveztük meg eddig a Márton napot. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott iskolánk is az előző években, hogy a közös ünnepeléssel is elősegítsük az óvoda-iskola átmenet, zökkenőmentesebb, megvalósulását.

Idén, a rendkívüli helyzetben

„Legyen lámpás a mi iskolánk! - Legyen lámpás a mi óvodánk!”

mottót választottuk.

A gyerekekkel közösen készített lámpásokban a fényt, mely szeretetünket jelképezi, az óvoda és iskola ablakaiban helyeztük el, és üzentünk ilyen módon a városlakóknak, hogy a megpróbáltatások közepette is van remény, hiszen a szeretet fénye beragyoghat az életünkbe.

Hisszük, hogy így is sikerült Szent Márton napjának lényegét megmutatnunk gyermekeinknek, és egész Komló városának.

 

 

 

 

Még a változtatások előtt sikerült elsőseinkkel meglátogatnunk a Mini-Zoo-t. Kilépve a betűk és a számok világából, nagy élmény volt kikapcsolódni a mai nap kedvenceivel.