Hittanverseny Pakson 2017. 05.27.


A hagyományokhoz híven idén is részt vettünk tanulóinkkal a katolikus iskolák tavaszi, Pakson megrendezett hittan versenyén.
A versenyre két hónapon át, heti két alkalommal, és otthoni kutatómunkával készültünk.
Hitünk forrásával, a Szentírással Lectio Divina módszerrel ismerkedtünk, kerestük az elmélyülést a bibliai részekben. Már a felkészülés is formabontó volt, hiszen a gyerekek kooperatív csapatmunkával dolgoztak,  Dia és Merci Jánost készítették fel a versenyre. Pabian Ádám történelem szakos tanár úr közreműködésével Szent László életét és legendáit is megismerhettük, a témához kapcsolódóan Botond látványos szemléltetőeszközöket készített. Nóri, Aliz és Beni az elmélkedős-imádságos foglalkozásokon jeleskedett, jó volt velük együtt gondolkozni Ferenc pápa homíliáinak és tanításainak értelméről, és saját életünkre próbáltuk vonatkoztatni azokat.  A mai gyerekek gyakran találkoznak a káromkodással, és az előítéletekkel, a versenyre készülés során megismerhették a Szentatya fenti problémákra adott tanácsait.
 Bea mindig vidám mosolyával adott lendületet a délutáni foglalkozásoknak, amikor feltolultak a feladatok. Panna pedig póttagként, mint szorgalmas hittanos, beugrott a csapatba, gyorsan behozva a lemaradásait.
A hosszas előkészületek után a versenyre már úgy mentünk, hogy tudtuk, a tanultakkal gazdagabbak lettünk, és olyan kis közösséget alkottunk, akinek jó együtt lenni.
Az verseny a paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium ebédlőjében volt, egymást követték a gondolkodtató, énekes, mozgásos feladatok, az előre elkészített eszközöket pedig csapatonként prezentálni kellett.


A rendezvény végén jutott idő egy templomi imádságra és egy kis nézelődésre is.

Nagyon büszkék vagyunk Rátok:

Bocz Benedek 6.lá

Bujtás Botond 6. dó

Kugelmann Panna 6. dó

Litvai János 6. dó

Murber Nóra 6. lá

Mutter Diána 6. dó

Schneider Alíz 6.lá

Szaksz Beáta 6. dó

Szőke Mercédesz Kata 6. dó

Szelléné Fürbach Erika és Radicsné Nyisztor Tímea katekéták