Táboroztunk a nyáron 2.

Hittantábor 2017: Élmény-lelkiség-testmozgás

Idei hittantáborunkat  Püspökszentlászlón tartottuk, felső tagozatos lányok és fiúk részvételével.

Az egyhetes, test felüdülését és a lelkiélet gyarapítását szolgáló programokon diákjaink hatalmas lelkesedéssel vettek részt. Kreatív csapatmunkával, érdekes előadással, kézműveskedéssel, vidám sportjátékokkal vezettük le az egész éves munkát. Nem maradhatott ki az estékből a tábortűz és a táncos mulatság sem. A helyszín adta friss levegőn gyakran megmásztuk a Zengőt, és napkeltét lestünk a Cigány-hegyi kilátóban, de sétáltunk és közös reggeli kocogás is belefért a napjainkba.

A lelki programok gyerekbarát színezettel szövik át a napirendet, ezért mindenki szívesen, és önként vette ki belőle a részét. A rendszeres imádság mellett fontosnak tartjuk a keresztény nevelés elveit, jócselekedetre, segítőkészségre biztatjuk a gyerekeket.

Táborunk sikerének kulcsa, hogy reggeltől napestig, sőt, néha éjjel is játszunk. Az élménypedagógia módszereivel dolgozunk, mindenkiben megtaláljuk a benne rejlő értéket. Minden táborlakóra Isten gyermekeként tekintünk, a tábor végén ezért lelkes, boldog emberek térnek haza a hétköznapokba.

Szelléné Fürbach Erika táborvezető