A VILÁG LEGNAGYOBB TANÓRÁJA 2016

https://www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu/

 

Témavezető tanár: Molnos Balázs

Projektet megvalósító osztály: 7.dó és 7.lá

 

 

FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS 2015 - 2030

 

Az ENSZ 2015 szeptemberében indította útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben 17 Globális Célt fogalmazott meg. Ezek a célok iránymutatásként szolgálnak arra, hogy 15 éven belül jelentős és mélyreható változások következzenek be, így biztosítva a jelen generációk szükségleteit anélkül, hogy veszélyeztetnénk a gyermekeink jövőjét.

A Globális Célok a fenntartható fejlődést szolgálják és a társadalom kiemelt problémáira kívánnak megoldást nyújtani.

 

 

A VILÁG LEGNAGYOBB TANÓRÁJA

 

A célkitűzésekhez kapcsolódóan szeptemberben került világszerte megrendezésre a Világ Legnagyobb Tanórája. A kezdeményezéshez számos ország csatlakozott, köztük Magyarország is. Idén az ENSZ által azonosított 17 Globális Célon túl, az 5. cél, a nemek közötti egyenlőség került áttekintésre.

A Világ Legnagyobb Tanórája lehetőséget biztosít, hogy a gyerekek tanulhassanak a Globális Célokról és jelentőségükről, továbbá megértsék a nemek közötti egyenlőség fontosságát. A projekt nem csak a célok megismertetésére összpontosít, hanem kiemelt szándéka a fiatalabb generáció inspirálása ezek elérésére.

 

https://youtu.be/AL2L3pv-444 

 

https://youtu.be/VvA4WOOV370

 

Iskolánk részéről a hetedik évfolyam tanulói vettek részt a programban. Az első projektóra során két kisfilmen keresztül ismerték meg és bontották ki a 17 Globális Cél mindegyikét – leginkább az ötödikre, a nemi egyenlőségre koncentrálva (képregény). A második órán az otthon kitöltött kérdőíveket értékelték ki, majd látványos plakáton mutatták be az eredményeket.

 

képregény, kutatási kérdőív és kutatási plakát