Iskolánkban hosszú várakozás után 2021. május 14-én egy igazi mesedélutánon vehettek részt azok a tehetséges alsó tagozatos diákok, akik beneveztek a Tündérkert mesemondó verseny iskolai fordulójába. Az alsó tagozatos diákjaink nagy lelkesedéssel készültek erre a délutánra. Örömmel töltött el minket, hogy ebben a rohanó digitális világunkban a gyerekeknek még fontos a mese olvasása és szeretete. A négy évfolyamon 17 tanuló repített minket varázsszőnyegen a mesék csodálatos világába.

A gyerekek a verseny megkezdése előtt kis tündéres sorszámokat kaptak, ami egy kicsit oldotta az izgalmakat. A dekorációk, a kellékek segítettek abban, hogy igazán mesés helyen érezzük magunkat. Az eseményt Ormándlaky Dalma intézményvezető nyitotta meg. A verseny 2 helyszínen zajlott, ahol külön-külön évfolyamonként történt a zsűrizés. Jó volt felnőttként kicsit visszacsöppenni a gyermekvilágba, átélni a meséket, főleg ha azt a kis mesélőnk is átéléssel adta elő.

Amíg a zsűri tanácskozott, a gyerekeket egy kis uzsonna várta. A verseny kihirdetésekor a helyezetteken kívül mindenki kapott egy elismerő oklevelet és egy kis ajándékot.

Mind a négy évfolyamon a Tündérkert mesemondó verseny területi fordulójába az első két helyezett jut tovább.

 

Eredményeink:

1.évfolyamon I. hely: Borjús-Hoffer Hanga 1.dó

                      II.hely: Simsik Martin Máté 1.lá

 

2.évfolyamon I. hely: Vass Liliána 2.lá

                     II.hely: Dallos Emese 2.lá

 

3.évfolyamon I. hely: Vincze Laura

                     II.hely: Ujhelyi Márkusz 3.lá

 

4.évfolyamon I. hely: Palotás Lili 4.dó

                     II.hely: Pintér Kiara 4.dó

 

Köszönjük a zsűri  áldozatos munkáját és a kollégáknak a segítségét.

Gratulálunk a tanulóinknak és felkészítőiknek: Fadgyas Éva, Tóth Hajnalka, Gelbné Szontág Melinda, Molnosné Pauza Viktória, Molnár Piroska, Maul Nikoletta és Stefánovits Bernadett tanító néniknek.