Idén, főként alsós gyerekek szorgoskodnak hétről hétre a Gombocska szakkörön. Készülnek a mosható maszkok. Elsősorban nem magunknak gyártjuk. Vállalásunk, hogy minden tanuló hordhasson egy olyat, melyet mi készítünk. Már négy osztályba sikerült eljuttatnunk, örömmel fogadták. Nagy szeretettel, és sok munkával készülnek.

Ezért kedves gyerekek, büszkén hordjátok!

Fadgyas Éva néni

 

 

 

 

A keresztények mécsesei az Életet, az örök életet hirdetik!

Iskolánk történetében először rendeztük meg az Öltözz Szentnek- A Szentek győznek nevezetű programot! Minden osztályt meglátogattunk és hirdettük az ünnep fontosságát!

A tanulók többsége védőszentjének alakját öltötte magára! Szűz Mária, Assisi Szent Ferenc, Szent Kinga, Szent Bálint, Szent Borbála, Szent Dorottya, Szent Balázs és még sok más Szent megelevenedett védőszentjeink közül. De páran a fiatal szenteket választották pl: Carlo Acutist akit pár hete avattak boldoggá!

A szentek valódi lámpások az életünkben, akik Krisztus fényét, Jézus Krisztus győzelmét hirdetik nekünk! A keresztény ember reménye nem ér véget a sírkertekben, a szentek által megtapasztalhatjuk Isten örök tervét az emberről, amely a menyországba vezet!

Köszönet a szülőknek a jelmezekért, valamint a pedagógusoknak a segítségért!

Kovács József káplán atya

 

 

 

Idén iskolánk 51 tanulója csatlakozott az egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért kezdeményezéshez. Diákjaink 9 órától a békéért és az egységért közösen mondták az imát, sokan a saját imaláncukat használva. A templomba belépve az oltár előtt József atya óriás rózsafüzére várta a résztvevőket, középen Szűz Mária szobrával. A hittan órai előkészületeknek köszönhetően gördülékenyen ment az imaóra, kicsik és nagyok egyaránt átélték a közös imádság áldásos élményét.

Pabian Ádám tanár úr

 

 

 

Húszan a malom javára!

E különleges járványhelyzetben is sikerült az idei tanév első malombajnokságát megszerveznünk.

Az egy osztályba járó tanulókat más-más idősávokban várták a malomtáblák, és a fertőtlenítőszerek. Minden játékos két fordulót játszott, a pontszámok alapján a legtöbbet szerző mérkőzhetett az l. és ll. helyezésért:

2.o

1. Grósz Tamina

2.Szabó Máté

3.o

1.Újhelyi Márkusz

2.Varga Patrícia

4.o

1.Mogyorósi Alex

2.Kun Médea

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Fadgyas Éva

 

 

 

 

"Répa, retek, mogyoró érik már a kertben..."

 

 

 

 Pillanatképek a mindennapjainkból, játék, móka és kacagás!

 

 

Megörökítettük óvodánk gyermekeit a "nagy szüreti munka" közben!

 

 

5. lá osztályos diákjaink szép megemlékezése

Felkészítőjük: Békési-Marton Csaba tanár úr Közreműködött: Csiszárik Katalin és Pleszné Fényes Edit

 

 

 

Minden kedves Szülőt, Diákot és érdeklődőt szeretettel várunk megemlékezésünkre!

Komló, 48-as téri Kopjafákhoz

2020. október 6. 17 óra

 

 

Október elseje, a zene világnapja

Hagyományainkhoz híven, e napon a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola tanulói és pedagógusai, valamint a Szent Bernadett Tagóvoda kisóvodásai, óvónénijei méltóképpen ünnepeltük a napot. Kicsik és nagyok együtt, közös énekléssel elevenítettük meg azt a népdalcsokrot, amely közös kincsünk:

Erdő, erdő…

Madárka, madár….

Sej, a tari réten….

Erdő, erdő marosszéki kerekerdő….

Hull a szilva a fáról,   

Hiszen a zene Mindenkié!

 

 

 

Iskolánk védőszentje, Szent Gellért vértanú napja szeptember 24-e. E nap a Teremtésvédelem jegyében telt, diákjaink telefonokkal és fényképezőgépekkel felfedezőútra indultak. Sikerült egy kis minőségi időt eltölteni, bepótolni egy kicsit a virtualitásban elveszett személyességből, amint azt a képek is mutatják: