×

Hiba

[sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló angyalbatyu mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.


 

Tisztelt Szülők!

 

A koronavírusjárvány 3. hullámának terjedése miatt a Kormány újabb veszélyhelyzeti intézkedésekről döntött, amelyek a köznevelési intézményeket is érintik.

 

Ennek értelmében az óvodákban 2021. március 8-ától rendkívüli szünet , az iskolákban 2021. március 8-ától 2021. március 31-éig a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben került beveztésre.

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről szóló 111/2021. (III. 6.) Kormány rendelet értelmében, a legszükségesebb esetekben a szülő, törvényes képviselő kérelmére gyermekfelügyeletet szervezünk azon gyermekek és tanulók részére, akiknek szülei a fenti rendelet 2. §-a értelmében – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – okán másként nem tudják megoldani gyermekeik felügyeletét.

 

A gyermekfelügyeletet a gyermekétkeztetést szolgáltató céggel való egyeztetés után, vélhetően legkorábban keddi (03.09.) naptól tudjuk biztosítani!

 

Az írásos igény megküldésére elektronikus úton van lehetőség a felügyelet előtti nap reggel 8 óráig:

 

 

Kérjük, jelöljék meg

  • a gyermek nevét, osztályát/csoportját,
  • az igényelt felügyelet naptári napjait,
  • a szülő/gondviselő pontos nevét, napközbeni telefonszámát.

 

 

Komló, 2021. március 6.

 

Ormándlaky Dalma

intézményvezető

 

 

 

Tisztelt Szülők!

 

  A koronavírusjárvány 3. hullámának terjedése miatt a Kormány tegnapi ülésén újabb veszélyhelyzeti intézkedésekről döntött, amelyek a köznevelési intézményeket is érintik.

 

Ennek értelmében az óvodákban 2021. március 8-ától rendkívüli szünet lép életbe, a rendkívüli szünet utáni első munkanap 2021. április 7. lesz. Ez idő alatt gyermekfelügyelet nem kerül megszervezésre az óvodában.

 

Az iskolákban 2021. március 8-ától 2021. március 31-éig a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. A tavaszi szünet a tanévrendje szerint, 2021. április 1-6. között lesz. Ez idő alatt gyermekfelügyelet nem kerül megszervezésre az iskolában.

Az oktatást a Google Classroom kurzusaiban, illetve az ahhoz kapcsolódó Google Meet felületén szervezzük meg, erről az osztályfőnökök és a szaktanárok értesítést fognak küldeni.

 

Google classroom oktató video tanulóknak: https://www.youtube.com/watch?v=AwekqS1bn24&t=197s

Google Meet-ről: https://www.youtube.com/watch?v=vN83DT0tYE0

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a tegnapi tantestületi értekezleten döntöttünk a tanév helyi rendjének módosításáról. Így a 2021. április 7., szerda nem lesz tanítás nélküli munkanap, hanem a tavaszi szünet utáni első tanítási nap.

 

Csak leadott igény szerint biztosítjuk a gyermekek, tanulók étkeztetését a veszélyhelyzet ideje alatt teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásoknak a veszélyhelyzetideje alatt elrendelt működési rendjéről szóló 556/2020. (XII. 4.) Kormány rendelet megfelelő alkalmazásával.

 

Az ebédet minden nap 12-14 óra között lehet átvenni egyszer használatos műanyag ételhordóban, a gazdasági bejáratnál.

Az igénylés lemondása a szokott módon, Szabadosné Farkas Erika gazdaságivezető asszonynál a kodalykomlo@pecs.egyhazmegye.hu 

emailcímen vagy a 30/4090516 telefonszámon lehetséges. 

 

Kismértékben módosul a középfokú intézménybe történő felvételi eljárás néhány időpontja:

  • a középfokú iskolának 2021. március 22-ig kell nyilvánosságra hoznia a jelentkezők felvételi jegyzékét,
  • a tanulói adatlapok módosítására 2021. március 23-24-én lesz lehetőség,
  • a módosító tanulói adatlapot 2021. március25-ig kell megküldeni az Oktatási Hivatalnak.

 

A tantermen kívüli, digitális munkarend megszervezése, illetve ellenőrzése céljából munkanapokon biztosítjuk elérhetőségünket a 72/481-272 telefonszámon, illetve a honlapon található egyéb elérhetőségeken.

 

Együttműködésüket előre is köszönjük, kérem vigyázzanak magukra és egymásra!

 

Komló, 2021. március 5.

 

Ormándlaky Dalma

intézményvezető

 

 

 

Tisztelt Szülők!

Szeretettel várjuk a nagycsoportos gyermekek szüleit, Önöket - az érvényes járványügyi előírások betartása mellett - kiscsoportos Iskolabejárásunkra 2021. február 25-én, 17 órakor!

Ormándlaky Dalma
intézményvezető

 

 

 

 

Kedves leendő Óvodásaink!

Kedves Szülők!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az emberi erőforrások miniszterének 19/2021. (III.10.) határozata értelmében a 2021/2022-es évre történő óvodai beiratkozások eljárásrendje a korábban kiadotthoz képest megváltozott. Jelentkezésüket

 

2021. március 29. és április 21. között

az alábbi módok valamelyikén tehetik meg.

 

 1. Elektronikusan Google űrlap kitöltésével ide kattintva

 

 2. Elektronikus Jelentkezési adatlap megküldésével     a  szentbernadettovoda@pecs.egyhazmegye.hu email   címre.

   A Jelentkezési lap letölthető: ITT

 

 3. Személyesen – gyermekükkel együtt, telefonon egyeztetett időpontban.

Időpontegyeztetés Schalpha Anett tagintézmény vezetőnél, telefonszám: +36 30 948 6737. Gyermekük személyes beíratását egymás egészségének védelme érdekében kizárólag a járványügyi előírások szigorú betartása mellett szervezzük meg.

 

2021. április 20 - 21. (kedd-szerda) napokon, 8.00-17.00 között.

 

Az óvodai felvételről az óvoda április 23-án dönt, majd április 30-ig értesítést küld a szülőnek/gondviselőnek.

A Szent Bernadett pedagógusai és gyermekei nevében szeretettel várjuk leendő óvodásainkat!

Komló, 2021. március 23.

 

Schalpha Anett

tagintézmény vezető

 

 

 

"A szíveteket szaggassátok meg, és ne a ruhátokat; keressétek Isteneteket, Uratokat! Ő jóságos és irgalmas, türelemmel gyógyítgatja sebeiteket." (Joel 2:13)

 

Hamvazószerdán (február 17-én) az iskola osztályaiban Kovács József káplán atya járt körbe. Nemcsak az előző év virágvasárnapi barkájának hamuját vitte magával, hogy a diákok és tanárok lehajtott fejét meghintse vele, de a bűnbánati idő jelentőségéről és a nagyböjti lelki készülődésről, a lemondásról és Isten atyai szeretetéről is megosztott néhány gondolatot. Köszönjük, hogy méltóképpen kezdhettük az idei Nagyböjtöt!

 

 

 

A Pécsi Egyházmegye negyedik alkalommal részesített tanulmányi ösztöndíjban pályakezdő pedagógust. Az elismerést Felföldi László pécsi megyéspüspök adta át a Püspöki Palotában.

Gratulálunk Stadler Míra, végzés előtt álló óvodapedagógus hallgatónak!

 

 

 

 

"Boldog vagyok, mert szememet

fel, a hegyekre emelem,

lábadnál hallva tanításod,

édes Megváltóm, Mesterem."

 

Fájdalommal tudatjuk, hogy Hamzau Relu atya komlói plébános, intézményünk püspöki biztosa, 2021. február 9-én, földi életének 53 évében visszaadta lelkét a Teremtőjének! Végső nyugalomra helyezéséről végakaratának megfelelően később gondoskodik a Pécsi Egyházmegye!

 

Adj, Uram, örök nyugodalmat neki, és az örök világosság fényeskedjék neki!

Áldott legyen a neve és emléke.

 

 

 

 

 

 

Balázsolás 2021. február 3.

 

Emlékezzünk Szent Balázsról,

Hogy ma vagyon napja;

Többször is, hogy megérhessük,

Az Úristen adja!

 

Emlékezzünk Szent Balázsról,

Kérjük szent áldását:

Mindnyájunktól távoztassa

Torkunknak fájását!

 

Szent Balázs elsősorban a torok, a kikiáltók, énekesek védőszentje. A hagyomány szerint örmény volt, a kisázsiai Szebaszté püspöke. Számos csodája ismeretes. Egy nap egy rémült anya kereste fel, mert fia a torkán akadt halszálkától fuldokolt. Balázs püspök a szálkát eltávolította a torkából, kereszt alakban két gyertyát tartott az álla alá, áldásával megmentette a gyereket. Szent Balázst ettől kezdve a torokbetegségek védőszentjének tartják.

 

Szent Balázs napján Kovács József káplán atya mindannyiunk torkának védelmét kérve, áldást adott.

 

„Szent Balázs püspök és vértanú esedezése által mentesen és őrizzen meg téged az Úr a torokbaj és minden egyéb bajoktól az Atyának, Fiúnak és Szentlélek Istennek nevében. Ámen”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden házaspár figyelmébe ajánljuk a Pécsi Egyházmegye idei Házasság hete programsorozatát és ennek részeként, a  szerelmi kalandtúra játékot, amely öt egyszerű feladat segítségével arra ösztönzi a házaspárokat/párokat, hogy a mindennapok rohanásában se felejtsék el összetartozásukat és figyeljenek egymásra.

 

 

 

 

Elstartolt a Legsportosabb osztály 2. fordulója egy Exatlon pályával. Nagy lelkesedéssel küzdöttek a tanulók, hogy teljesítsék a kihívást. Örömmel jelentem, hogy mindenki sikeresen legyőzte az előtte álló akadályokat!

Gratulálunk!

Vasvári Zsanett

 

 

 

Malombajnokság 2. forduló

Habár sok szabály változik körülöttünk, a malomjáték szabályai ugyanazok, a játékosok pedig egyre többet tudnak, versenyszerűen játszanak.

Eredmények:

2.évfolyam

I. helyezett: Szabó Máté

II.helyezett: Kovács Gréta

III. helyezett: Márkus Dominik, Kolb Kevin

3.évfolyam:

I. helyezett: Kincses Kristóf

II.helyezett: Dürvánger Bálint

III. helyezett Spráger Hanna

IV.helyezett: Barhács Bence

4.évfolyam

I.helyezett: Mogyorósi Alex

II:helyezett: Kun Médea

Gratulálunk!

 

 

 

Kedves Kodályos Diákok!

 

Fotópályázatot hirdetünk!

Na, most kell kézbe venni a telefonotokat!

Várjuk a fotókat!

 

 

 

Őszentsége Ferenc pápa 2020. november 18-án Mons. Felföldi Lászlót, pécsi megyéspüspökké nevezte ki. Az új főpásztor püspökké szentelésére és beiktatására 2021. január 6-án, Urunk megjelenése (Vízkereszt) ünnepén 10.30 órakor kezdődő szentmisén került sor a Pécsi Székesegyházban.

 

Fotó: Lambert Attila / Magyar Kurír

 

 

 

 

Zárt kapukkal, de nyitott falakkal… gyermek kezek rajzait megelevenítve mesÉLTEK intézményünk falai!

 

 

 

 

Mintegy 100 db Angyalbatyut szállítottunk a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda nélkülöző gyermekeinek. Intézményünk óvodásai, diákjai adományaival, a 8. dó osztály a bepakolással volt a segítségünkre. Hálás szívvel köszönjük!

Szervező: Pabian Ádám tanár úr.

 

 

 

 

„Kincses szigetnek” hívom iskolánk könyvtárát, nemcsak az ott található könyvek, és digitális hozzáférés miatt, hanem mert házigazdája mindannyiunk „Marika néni”-je. Itt van idő egy rövid párbeszédre. Amikor a könyvekről van szó, ragyognak a szemek: itt fogjuk meg… ez a gerince… ezt érdemes lapozgatni…

A kicsik ajándékot hoztak, mamuszban érkeztek, mert egy ilyen helyet megtisztelünk tisztasággal, csenddel. Közben nyílik az ajtó, járnak ki-be a felsős tanulók, láthatóan megvan már a helyük, csak úgy, olyan természetesen :-).

Fadgyas Éva néni

 

 

 

 

Nagy sikerrel zárult az első "kodályos" Lego betlehem építő-verseny.  
 
Kovács József káplán atya szavai:
"Gyorsan útra keltek és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő gyermeket." Ezen lukácsi idézettel inditotta útra az idei adventben a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda karácsonyváró legó építő pályázatát! 4 korosztály mutathatta meg, mit is rejt a legós doboza, és azon túl mit jelent számára a karácsony titka, Jézus Krisztus születése! 
A keresztény ember nyitott szemmel jár a világban és keresi benne a megtestesült Krisztust, ahogy Assisi Szent Ferenc is a saját korában fellelhető, mindenki által ismert anyagok felhasználásával elevenítette fel az első karácsonyt, így a "kodályosok" is a XXI. század legtöbb gyermek játékai között megtalálható, kedvelt építőjáték, a legó segítségével jelenítették meg a betlehemi születéstörténetet.
 
Köszönjük a sok szép pályamunkát, meséljenek erről a képek!
 
 

 

A mai napon, iskolánk névadójára, Kodály Zoltánra emlékezünk, aki 1882-ben ezen a napon született. A világhírű népzenegyűjtő, kutató, zeneszerző, zenepedagógus szívünknek nagyon kedves, hiszen generációk nőttek fel pedagógiai módszerein. Iskolánk története pedig szorosan összekapcsolódott vele a 60-as évektől kezdve.

1961-ben Kodály látogatást tett iskolánkban, és kórusművet ígért a gyerekeknek. Ettől az évtől a kórus meghívást kapott különböző hazai és külföldi versenyekre.

1962 februárjában a Belvárosi Iskola kórusának ajánlott Harasztosi legénynek kezdetű népdalfeldolgozást együttesünk nagy sikerrel mutatta be a szerzőnek

1970 május 16-án Kodály Zoltánné közbenjárására vehette fel iskolánk a Mester nevét, melyet azóta is büszkén visel.

Emlékezzünk tisztelettel egy idézettel Rá:

„Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom, ki vagy. A bennünk továbbrezgő dallamok és foszlányaik olyat vallanak felőlünk, amit semmi lélekelemzés nem hoz felszínre. Bevilágítanak a lélek rejtett zugaiba, ahova másképp nem férkőzhetünk.”

 

 

 

 

 

 

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy iskolánk volt igazgatója

Hoffmann Mátyásné

türelemmel viselt hosszú betegséget követően, 67 éves korában elhunyt.

Hamvasztás utáni búcsúztatására szűk családi körben kerül sor.

 

 

 

 

 

 

2020. november 24-én az első osztályosok várták az óvónéniket tagóvodánkból, hogy megmutathassák, mit tanultak az elmúlt hónapokban már iskolásként. Sajnos a vírushelyzet közbeszólt, és úgy láttuk, hogy nem kockáztatva a helyzetet készítünk néhány fotót munka közben. Nagyon ügyesek már, még sokat kell tanulniuk, de napról napra sokat fejlődnek. Az ajándékokat továbbítjuk, hogy ezt az évek óta tartó hagyományt megtarthassuk.