Jubileumi rendezvénysorozatunk összefoglalója

2018/2019. tanév

 

A Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda idén ünnepelte fennállásának 80., az ének-zene tagozat 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból régi tanítványaink jöttek el köszönteni jubiláló iskolájukat. 
2019. május 18.

 

A Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda idén ünnepelte fennállásának 80., az ének-zene tagozat 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból ünnepélyes Összművészeti előadással köszöntöttük vendégeinket.
2019. május 17.

 

A Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda idén ünnepelte fennállásának 80., az ének-zene tagozat 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból iskolatörténeti kiállítást szerveztünk a sok szép összegyűjtött tárgyi emlékből.
2019. május 17.

További képek intézményünk Facebook oldalán

 

 

"Elindultam szép hazámból---"

 

 

Az esten fellépő művészekről: 

 

 

 

 

 

 

 

A Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda  Kórusai

 

 

 

 

 Jubileum 80/60

 

Kedves Kodályosok, egykori Kórustársak!

Közeledik jubileumi évünk kiemelkedő eseménye 2019. május 17-én, 17 órakor. Ekkor iskolánk új tornacsarnokában egy összművészeti előadáson köszöntik régi tanítványaink szeretett alma materüket. Itt lehetőség lesz arra is, hogy együtt énekeljetek mostani diákjainkkal néhány kedves és számotokra is ismert kórusművet.

 

 

Műsorunk :

  • 1. Néked zeng ez a dal
  • 2. Kodály : Nagyszalontai köszöntő
  • 3. Kodály: 150. genfi zsoltár
  • 4. Kodály-Berzsenyi: A magyarokhoz

 

Szeretettel várunk benneteket a rendezvény előtt kóruspróbára a következő időpontokban:

  • május 16. ( csütörtök ) 17 óra
  • május 17. ( péntek) 15 óra: főpróba!
  • május 17. 17 óra ELŐADÁS

Gyertek, számítunk rátok!!!!

 

 

"Ki Mit Tud!"

 

 
 
 
 
Jubileum 80/60
 
 
Jubileumi rendezvénysorozatunk egyik kiemelkedő eseményeként köszönthettük intézményünkben a héten a világhírű Muzsikás együttes tagjait. Előadásukkal, zeneszeretetükkel elvarázsoltak bennünket, tanúskodjanak a képek:
 

 

 

Rendkívüli énekóra

Örömmel adjuk hírül, hogy iskolánk 80/60 jubileumi programsorozatának keretében, rendkívüli élményben lesz része iskolánk aprajának és nagyjának! Programjaink egyik kiemelkedő eseményeként intézményünkbe látogat a méltán neves, Kossuth- és Liszt Ferenc - díjas  Muzsikás együttes!!!
2019. március 25-én reggel 9 órakor egy rendkívüli énekóra keretében köszönthetjük óriási tisztelettel az együttes világhírű zenész tagjait, név szerint:
Éri Pétert, Hamar Dánielt, Porteleki Lászlót, Sipos Mihályt.

 

 Baán Izsák testvér

 

Baán Izsák testvér egykori kodályos diákként tesz látogatást a tavasz során intézményünkben.
 
 
 
 
 
Jubileum 80/60
 
 

Németh Alexandra, Szasza ha csak egy rövid időre is, mégis újra kodályossá lett közöttünk!
Köszönjük, hogy eljöttél közénk!
További szép kihívásokat és sikereket kívánunk!

 

 

Jubileum 80/60

 

 

 

 

Muzsikáló világ

December 17-én megemlékeztünk iskolánk névadójáról, Kodály Zoltánról - aki 136 éve - dec.16-án született Kecskeméten. 
Az emléktáblánál intézményvezető asszony: Ormándlaky Dalma és az osztályokat képviselő tanulók elhelyezték a megemlékezés koszorúját és virágait.
Az ünnepi műsorban közreműködtek: iskolánk kórusai és karnagyai, 1.lá osztályos énekesei, ill. Bocz Benedek 8.lá osztályos tanuló is, aki a műsorban konferált és rövid ismertetőt tartott Kodály munkásságáról. 
A megemlékezés keretében hirdettük ki - az ének-zenei képzés 60. évfordulójára meghirdetett - Muzsikáló világ c. rajzpályázat eredményét.

 

 

 

Jubileum 80/60 

 

Kedves Kodályosok!                         

 

    Ugye, nem is gondolnátok, hogy szeretett komlói alma materünk az idei tanévben dupla születésnapot ünnepel: az iskola 80, a zenetagozat 60 éves. Sok-sok élmény fűz hozzá mindannyiunkat. Itt ismerkedtünk meg a betűkkel, a számokkal, itt mesélt nekünk a hangok titkairól Szoszóka és Mimike, itt köszöntöttük Kodály Zoltánt, itt törölgették könnyeiket minden ballagáskor a búcsúzó nyolcadikosok.

 Az előttünk álló hónapok a visszaemlékezés jegyében telnek majd, amíg el nem érkezünk az évfordulót méltán köszöntő ünnepségsorozathoz, melynek időpontja: 2019. május 13-18. Ahhoz azonban, hogy minden jól sikerüljön, a segítségeteket kérjük az alábbiak szerint:

  • tárgyi emlékek, fotók, képek, kiadványok, megőrzött újságcikkek
  • rövid szöveges visszaemlékezések, humoros történetek
  • vallomások a kodályos létről, az iskola és a zene emberformáló erejéről.

Legyetek szívesek az emlékeiteket a következő címre elküldeni 2019. január 31-ig: 80kodaly60@gmail.com

A beérkezett dokumentumok közül néhányat ünnepi kiállításunkon bemutatunk, illetve nyomtatott kiadványunkban is megjelentetünk. Kérjük ezért, hogy a neveteken kívül tüntessétek fel azt is, hogy melyik évben végeztetek a Kodályban.

Közreműködéseket előre is köszönjük!

Minden további információt weblapunkon http://www.komlokodaly.hu/ és Facebook oldalunkon https://www.facebook.com/KodalyZoltanEnekZeneiKatAltIsk/notifications/ folyamatosan közzé tesszük. Kísérjétek figyelemmel!

A kodályos diákok és tanárok