×

Hiba

[sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló angyalbatyu mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.


 

 

 

 

 

 

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy iskolánk volt igazgatója

Hoffmann Mátyásné

türelemmel viselt hosszú betegséget követően, 67 éves korában elhunyt.

Hamvasztás utáni búcsúztatására szűk családi körben kerül sor.

 

 

 

 

 

 

2020. november 24-én az első osztályosok várták az óvónéniket tagóvodánkból, hogy megmutathassák, mit tanultak az elmúlt hónapokban már iskolásként. Sajnos a vírushelyzet közbeszólt, és úgy láttuk, hogy nem kockáztatva a helyzetet készítünk néhány fotót munka közben. Nagyon ügyesek már, még sokat kell tanulniuk, de napról napra sokat fejlődnek. Az ajándékokat továbbítjuk, hogy ezt az évek óta tartó hagyományt megtarthassuk.

 

 

 

 

Amikor terveztük, hogy mit is érdemes varrni az idei évben, csak hasznos dolgok jutottak eszünkbe, többek között a textilmaszk. Akkor még csak sejteni lehetett, hogy amire esett a választásunk mennyire létfontosságú lesz a hétköznapokban. Bár a szakkörünk ideiglenesen felfüggesztésre került, időben sikerült befejezni tanulóink, tanáraink számára egy-egy Kodályos textilmaszkot. Az alsósok is sorra kerültek, az elmúlt napokban sikerült minden osztályba eljutnunk, és átadni a munkánk gyümölcsét.  Köszönöm a türelmes, kitartó, precíz hozzáállásukat a Gombocska tagjainak!

  

Fadgyas Éva

 

 

 

 

 

 

Az idei esztendőben rendhagyó módon tartottuk meg intézményünkben, a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvodában, Szent Márton napját.

Szent Márton napja a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatja el minden emberhez.

Az előző években a Szent Bernadett Tagóvoda szülői közössége segítségével szerveztük meg e napon a lampionos felvonulást, melyre eljöttek iskolánk alsó tagozatos diákjai, pedagógus kollégák, szülők, gyerekek, érdeklődők a városból. Hagyományosan tábortűzzel, libazsíros kenyérrel, forró teával, zenével ünnepeltük ezt a német nyelvterületre jellemző népszokást.

A Szent Bernadett Tagóvodában immár három csoportban várjuk német nemzetiségi csoportjainkba a gyerekeket. Pedagógiai programunkban is meghatározó szerepet kap a német nemzetiségi nevelés és ezen belül a népszokások, hagyományok ápolása, ennek keretében szerveztük meg eddig a Márton napot. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott iskolánk is az előző években, hogy a közös ünnepeléssel is elősegítsük az óvoda-iskola átmenet, zökkenőmentesebb, megvalósulását.

Idén, a rendkívüli helyzetben

„Legyen lámpás a mi iskolánk! - Legyen lámpás a mi óvodánk!”

mottót választottuk.

A gyerekekkel közösen készített lámpásokban a fényt, mely szeretetünket jelképezi, az óvoda és iskola ablakaiban helyeztük el, és üzentünk ilyen módon a városlakóknak, hogy a megpróbáltatások közepette is van remény, hiszen a szeretet fénye beragyoghat az életünkbe.

Hisszük, hogy így is sikerült Szent Márton napjának lényegét megmutatnunk gyermekeinknek, és egész Komló városának.

 

 

 

 

Még a változtatások előtt sikerült elsőseinkkel meglátogatnunk a Mini-Zoo-t. Kilépve a betűk és a számok világából, nagy élmény volt kikapcsolódni a mai nap kedvenceivel.

 

 

 

 

 

 

Pécsen, a Mecseki Bányászati Múzeumban jártunk a fekete gyémánt nyomában.

 

Hamarosan elérkezik a napunk! Mi már nagyon készülünk!

 

 

 

Siker a komlói Közösségek Háza által, a népdal ünnep alkalmából szervezett Területi Népdaléneklési Versenyen!
Iskolánk 4. lá osztályos tanulói,
Murber Zoltán és Vilmányi- Kiss Sámuel Kiemelt arany minősítést szereztek!

Felkészítőjük: Pleszné Fényes Edit

Horváth Imola 6. lá osztályos tanulónk Kiemelt arany minősítést szerzett.
Felkészítője: Papp Cecília

A Csicseriborsók Énekegyüttes, melynek tagjai Török Orsolya, Bognár Zsófia, Pál Fruzsina, Sváb Alexa, Istiván Hanna, Horváth Imola és Bocz Panna 6. lá osztályos tanulók, Ezüst minősítést szereztek.
Felkészítőjük: Papp Cecília

Gratulálunk mindannyiótoknak és még további hasonló sikereket kívánunk!

 

 

 

 

 

 

 

Pillanatképek a Szent Bernadett Tagóvodánk által hagyományosan megrendezett

Márton-napi lampionos felvonulásról.

Hálás szívvel köszönjük Kovács Norbert fotóművész úrnak,

tanítványunk édesapjának a felvételeket!

 

 

 

A Tamásiban megrendezett Béri-versenyre négy csapatunk nevezett be, tudásának megmérettetésére. 

Matematika-fizika kategóriában III. helyezett lett a Paralelepipedon csapatunk. 

Tagjai:

Mártonhegyi Dániel 8. lá,

Jáhn Benedek 7.dó,

Szabó Bendek 7. dó osztályos tanulók.

 

Magyar-történelem kategóriában III. helyezett lett az Észbontók csapata. 

Tagjai:

Vikor Fanni 8. lá,

Pécsi Alexandra 8. lá 

Palotás Réka 8. lá osztályos tanulók.

 

Büszkék vagyunk rátok!  Gratulálunk nektek és felkészítő tanáraitoknak is!

 

 

 

APRÓKAVÁR - a kodályos mászófal APRÓKRA VÁR!

Iskolanyitogató programunkra, november 12-én, 16.30 órakor szeretettel várjuk a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket!!

 

 

 

 

Szabó Benedek 7. dó osztályos tanulónk, a Villa Complov SC színeiben versenyezve a Pannonhalmi Bencés Gimnázium szervezésében megtartott Szent Márton meghívásos vívóversenyen a fiú párbajtőr IV. korosztályában 2. helyezett lett!
Szívből gratulálunk a kiemelkedő eredményhez!

https://www.phbences.hu/hi…/szent-marton-vivokupa-eredmenyek

 

 

 

Kodályos siker!


A Szent Mór napi hittanversenyen Szent Kinga nevű csapatunk 2. helyezést ért el.
A csapat tagjai:

Asztalos Alexandra, Kugelmann Csenge, Király Vivien, Pozsgai Csenge 7. lá osztályos tanulók.


Szent Gellért nevű csapatunk pedig a 7. helyen végzett a megmérettetésen.
A csapat tagjai:

Szabó Martina, Hári Gábor, Deák Rebeka és Jauch Viktória a 7. dó és lá osztályokból.

 

 

Büszkén gratulálunk nektek!

Felkészítőjük: Békési Marton Csaba tanár úr.

https://szentmor.hu/…/10/30/szent-mor-napi-hittanos-vetelk…/

 

 

 

"Fegyverek és virágok" címmel készített irodalmi-zenei összeállítást iskolánk 7. lá osztálya néhány 7. dó osztályos énekessel kiegészítve az 1956. október 23-i forradalom tiszteletére. A gyerekek komoly, méltóságteljes kiállással, átélt szövegmondással és megható énekléssel adóztak a hősök emlékének iskolatársaik előtt.

 

 

 

[sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló angyalbatyu mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

Csatlakozz Te is az Angyalbatyu akciónkhoz! Tegyünk jót együtt, név nélkül a rászoruló gyerekekkel! Ha van olyan, számodra kedves játék, plüssállat, ruhadarab vagy mesekönyv, amiről lemondanál, vagy szánsz rá a zsebpénzedből, hogy egy nélkülöző gyermeknek szebbé tedd az ünnepét, ne habozz! Szaloncukorral, csokoládéval is kedveskedhetsz titkos megajándékozottadnak.

Mi a teendőd?

Tedd a jó állapotú tárgyakat egy felnőtt méretű cipősdobozba, zárd le, csomagold be egy mutatós papírba, és írd rá kívülről, hány éves ovis vagy általános iskolás lánynak/fiúnak szánod. (pl.9 éves lánynak)

Baj, ha nem tudok egyedül megtölteni egy dobozt?

Nem probléma, a szándék a fontos, nem az érték. Ha többen tudtok összeállni egy doboz megtöltésével, az sem gond, az ajándékozó személye titokban marad. A dobozt akkor zárd le, ha úgy érzed, a barátodnak is szívesen átadnád.

Nem csomagolok szépen… mit tegyek?

Bátran kérd osztályfőnököd és tanáraid segítségét!

Hol adhatom le a csomagot?

Iskolánk is gyűjtőpont!

Keresd Pabian Ádám tanár urat és Horváth Rita tanárnőt!

„Amikor te adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adományod rejtve maradjon; Atyád, aki lát a rejtekben, megfizet majd neked.” Mt 6,3-4

A csomagokat a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda partnerintézményeibe járó óvodás és iskolás gyermekek számára juttatjuk el.

{gallery}/angyalbatyu{/gallery}

 

 

 

A Kistérségi Népdaléneklési Versenyen két kategóriában is remekeltek iskolánk diákjai, akik többek között az EFAMI, a Pöndöly Néptánc Egyesület valamint iskolánk "színeiben" indultak a versenyen.

Eredmények:

Szólóének (felsős): 

  1. helyezett: Kugelmann Panna 8.dó osztályos tanuló-PÖNDÖLY EGYESÜLET
  2. helyezett: Horváth Imola 5.lá osztályos tanuló-EFAMI

Csoportos ének (alsós,felsős, középiskola): 

1.helyezett: Csicseriborsó együttes- Bocz Panna 4.lá és Horváth Imola, Istiván Hanna, Török Orsolya, Pál Fruzsina, Bognár Zsófia, Sváb Alexa 5.lá osztályos tanulók- EFAMI

3.helyezett: Murber Zoltán és Vilmányi-Kiss Sámuel fiúkettős 3.lá osztályos tanulók- KODÁLY

A helyezetteken kívül szépen szerepelt még ugyanezen a versenyen: Bérces Natasa 5.lá osztályos tanuló szólóének kategóriában az EFAMI versenyzőjeként, valamint a Pipacs együttes: Bocz Panna,Fadgyas Eszter, Gyozsán Emese, Nagy Ágnes 4.lá és Iharosi László 4.dó osztályos tanulók a KODÁLY indulóiként.

Gratulálunk a versenyző tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak:Deáky Péternek (PÖNDÖLY), Papp Cecíliának (EFAMI), Pleszné Fényes Editnek és Molnosné Pauza Viktóriának (KODÁLY)!

 Iskolánk tantestülete

 

 

Az ünnepre hangolódva, az Adventi készülődés jegyében várjuk a szülőket és gyerekeket egy játékos kézműves, csendes percekre invitáló lelki felkészülésre. Az állomások szabadon választhatóak. Várunk minden érdeklődőt. Sok szeretettel: a szervezők.

 

 

Szép számmal vettek részt szülők és ovisok az idei tanév első nyílt napján. Ezen a napon az első és a második tanítási órán négy blokkot tekinthettek meg az érdeklődők. A hittan foglalkozáson padlóképes módszerrel mutatták be Szent Erzsébet történetét, az ének blokkban állatokról szóló dalokat énekeltek és ritmizáltak a gyerekek. Matematika órán a negyedikes diákok mutatták meg, milyen is egy tanóra, a németórán pedig az interaktív táblát is használták a szótanulás közben. A szünetekben a szülők és kicsik megszólíthatták a leendő tanítókat, az intézmény pedagógusait, bejárhatták a felújításra váró épületet, ismerkedtek a látványtervvel.
Következő nyílt napunk a második és harmadik tanórában lesz, 2017. december 4-én, 8.55-től 10-40-ig.

 

 

 

 

"Az éjjel nem aludtam jól!"
Mondogatták reggel diákjaink, akik a malombajnokságra készülődtek. Összesen 27 gyermek játszott négy csoportban, majd több forduló után mindegyik asztal első helyezettje mérte össze tudását.

Így alakult ki a következő sorrend:
I. Szabadi Dorina 6. dó
II. Fekete Bálint 3. lá
III. Sánta Ramóna 2. lá
IV. Iski Roland 3. lá

12 gyermek gazdagodott egy-egy matematika ötössel.
Nagyon sok mindenre kellett játék közben figyelni: szabályok, taktika, ellenfél, barát.
Szívből gratulálunk minden vállalkozó kedvű játékosnak. A következő fordulóban mindenkit visszavárunk, az új érdeklődőket pedig, szeretettel fogadjuk.
Köszönjük a játékvezetők odaadó segítségét!

 

 

 

 

 

Hagyományainkhoz híven, ebben az évben is a harmadik évfolyamosok készülnek műsorral, amelyet iskolánkban december 5-én az óvodásoknak, 6-án délelőtt az alsó tagozatosoknak adnak elő.

A tanító nénik és kis tanítványaik is izgatottan várják, hogy mit tudott meg, mit mond majd ezen a napon a gyerekekről Szent Miklós küldöttje.