Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi

 

 

Nemcsak attól egyedi, hogy szerzője fiatal magyar írónő, hanem azért is, mert manapság a könyvpiacon intenzíven jelen lévő vámpíros, fantasy, ezoterikus, természetfeletti könyvek mellett üde színfoltot képvisel. Sorozat mai magyar fiatalokról, fiatalok számára. Az ő stílusukban íródott sok humorral. Nem hiányoznak belőle az iskolabulik, a trendi zenék, a sulirádió, újság, a gördeszka, az osztálykirándulás, a zenélés, az msn, a facebook és egyéb mai vívmányok.

Sorozat a való életről; egy gimiről, ahová mindenki szívesen járna; fiatalokról, akik olyanok mint te, és mégis mások.

A történet rólad is szól!

 

Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány

 

 

A Békés Utcai Általános Iskola elhagyatott könyvtárában különös dolgok történnek. A csúf és undok könyvtáros nénit, Morcz Arankát sokan igazi boszorkánynak tartják. De a könyvmoly Laci és az ikerlányok szerencsére nem ijedősek. Végül persze az is kiderül, hogy nem minden az, aminek látszik…

Izgalmas, megmosolyogtató történet kedves és szerethető szereplőkkel, s egy rendkívül jó üzenettel: tessék könyvtárba járni, tessék olvasni! Úgy általában is, meg ezt a könyvet is!

Remek olvasmány gyermek és felnőtt számára egyaránt!

 

J.K.Rowling: Az Ickabog

 

 

Rowling-a Harry Potter-sorozat írója-ismét egy érdekes világot alkotott meg értékes szereplőkkel, jó mondanivalóval. Az Ickabog izgalmas, fordulatos, olvasmányos meseregény, amelyben sok cselszövés, árulás, mesterkedés van, de a mese szabályait betartva helyükre kerülnek a dolgok, és mindenki megkapja méltó jutalmát vagy büntetését. Ez egy mese zsarnokságról, elnyomásról, hazugságokról és képmutatásról. Egy mese hősökről, akik tudnak és akarnak ellenállni, változtatni, jobbá tenni a világot. Mese az akaraterőről, arról, hogy nem szabad feladni, a végsőkig ki kell tartani.

Gyönyörű kiadvány, kívül belül igényes, jó kézbe fogni, forgatni. Nagyszerű ötlet, hogy a történetet gyerekek rajzaival illusztrálták.

Varázslatok nélkül is elvarázsolt, szórakoztatott, mindig izgalommal vártam a következő fejezetet. Főleg a felső tagozatos korosztálynak ajánlom.

 

 

 

Nógrádi Gábor: Petepite- Az apu én vagyok

Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok

 

 

A Petepite átváltozástörténet, amelyben apa és fia cserélnek szerepet. Nemcsak a másikról tudnak meg többet annak bőrébe bújva, hanem saját magukról is. A tévés szerkesztő apa például gyerekbőrben jön rá, hogy a nő, akit eddig szerelmének hitt, sosem lesz igazi társa; ellenben van valaki, aki egészen közel van, és fontos lehet…Pite pedig belátja, mégis jó gyereknek lenni.

 

Az anyu én vagyok izgalmas, humoros, érzelmes történet, a Petepite című többszörös díjnyertes regény lányos párja. Itt anya és lánya cserélnek személyiséget. És a világ most is a feje tetejére áll…

 

 

 

Berg Judit: Rumini

 

 

A Rumini vérbeli kalandregény. Fordulatos, izgalmas, letehetetlen. Főhőse Rumini, aki csavargóból lett hajóinassá a Szélkirálynő nevű tengerjáró vitorláson. A minden lében kanál kisegér szándékosan keresi a veszélyt, mindig valami nagy kalamajkába keveredik, de helyén van az esze és a szíve.

Az írónő a szereplőinek hozzájuk illő, találó neveket ad, melyek a nyelvi humor gyöngyszemei.

Mi kell egy jó regényhez? Mesterien kitalált szereplők, kaland, izgalom, csipetnyi ármány, rejtély- mindez megtalálható Berg Judit Rumini történetében. Ha jól akarsz szórakozni, kezdd el a könyv olvasását minél hamarabb!

 

 

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

Nagy Ádám-Trencsényi László-Veszprémi Attila: A Pál utcai küldetés