Irodalomóra a könyvtárban a 7.lá osztály 2. csoportjánál

  

 

 

Író-olvasó találkozó 

Balatonyi Lilla írónő volt a vendége a május 10-én iskolánkban tartott író-olvasó találkozónak. Méltó helyszínen, a könyvtárunkban került sor a jeles eseményre. A fiatal, tehetséges írónő Pécsen él, állatorvos. Nem véletlen, hogy eddig megjelent könyveinek hősei állatok ( kutyák, macska, ló).

A találkozó bemutatkozó meséléssel kezdődött, majd beszélgetés következett a 3. lá osztály tanulóival. Először megszeppenve, aztán egyre bátrabban tették fel kérdéseiket a gyerekek.

Az írónő közvetlen stílusban, szerényen, kedvesen és sok humorral fűszerezve beszélt életéről, regényeiről, és bepillantást engedett az alkotás mindennapjaiba. Oldott, családias hangulatban telt a vele töltött idő.

Kortárs íróval találkozni mindig különleges élmény felnőttnek, gyereknek egyaránt. Balatonyi Lilla személyén keresztül egy kicsit mindannyian közelebb kerültünk az élő irodalomhoz.

A szerző eddig megjelent könyvei:

            Egy kutya útmutatója kis gazdiknak

            Egy cica útmutatója kis gazdiknak

            Utolsó esély

            A vak vezetőkutya (szándékosan külön írva)

Valamennyi könyv megtalálható és kölcsönözhető az iskolai könyvtárban.

 

 

Fenntarthatósági Témahét

A Fenntarthatósági Témahéttel kapcsolatos irodalom egy mini kiállítás keretében a könyvtár ablakaiban megtekinthető. Természetesen valamennyi könyv kölcsönözhető. Őszinte szívvel ajánlom olvasásra mindazoknak, akiket érdekel Földünk jövője, és tenni is hajlandóak érte.

 

 

Könyvtári ismeretek a 3.lá osztályban

 

 

Könyvjelzők készítése

Ügyes kezek rajzolták, díszítették a képeken látható könyvjelzőket. A rendszeresen könyvtárba járó és sokat olvasó gyerekek számára készültek, lehet közülük ajándékba választani.

 

 

ÚJ KÖNYVEK!

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Könyvet a Könyvtáraknak pályázatán megrendelésünket elfogadták, támogatták, így könyvtári állományunk több mint száz új, értékes kötettel gyarapodott. Érdemes betérni hozzánk, hiszen olvasni mindig gyönyörűség!