1. Nefelejcs csoport

 

Óvó nénik: Belák Mária

                    Kovácsevics Viktória

Dadus néni: Szabó Szandra

 

A csoport 2018 szeptemberében szerveződött, főként kis csoportos gyermekekből.  Ma már vegyes csoportként funkcionál, hisz az eltelt időben felvételre kerültek középsős és nagy csoportos gyermekek is. A csoportszoba a földszinten helyezkedik el, az első csoport a folyosón, a kék szoba. A tehetséggondozás az egyik kiemelt feladata a csoport óvónénijeinek.  A csoportban 2019 szeptemberétől indult a német nemzetiségi nevelés.

 

 2. Napraforgó csoport

 

Óvónő: Czinderné Szabó Nikoletta

Pedagógiai asszisztens: Novotny Anikó

Dadus néni: Siposné Gombos Gabriella

 

A csoport vegyes életszervezésű, ahova 3-7 éves korú gyerekek járnak. Az alsó szinten a folyosó végén helyezkedik el, a sárga csoport. A kiemelt feladat ebben a szobában is a tehetségfejlesztés, főként a zenei tehetségfejlesztés. Gyakori a hangszeres játék ebben a csoportban, hogy a gyerekek a zene szinte minden ágával így a különféle hangszerekkel is megismerkedhessenek.

 

3. Pipacs csoport

 

Óvó nénik: Schalpha Anett

                   Zsók Bianka

Dadus néni: Vinter Armida Dóra

 

A csoport az emeleten az első szoba, a piros. A csoport 2017-től német nemzetiségi csoport, ahol a gyerekek megismerkednek a nemzetiség kultúrájával, nyelvével, dalokkal, táncokkal, versekkel. Nagyon kedvelt a más nyelven való tevékenység a gyerekek részéről, főként a táncokat szeretjük a nemzetiségi ruhákba öltözve.  A német nemzetiségi nevelés mellett a csoportban nagy hagyományai vannak a magyar népmesék feldolgozásának, a dramatizálásnak, drámajátékoknak, ez is közkedvelt tevékenysége a gyerekeinknek.

 

4. Tulipán csoport

 

Óvó nénik: Kalmárné Nemes Tímea

                   Schreiber Klaudia

Dadus néni: Bárdos Vincéné

 

Az emeleten helyezkedik el a csoport a folyosó végén, a zöld szoba. 2016 szeptembere óta német nemzetiségi nevelés zajlik a csoportban. A gyerekek megismerkednek a német nemzetiség nyelvével, kultúrájával, táncaival, verseivel, hagyományaival, szokásvilágával. Nagyon kedvelt a gyerekek részéről a más nyelven való tevékenység, és emellett a csoportban nagyon hangsúlyos a vizuális nevelés. A gyerekek szívesen dolgoznak a természetes anyagokkal, alkotnak különböző képeket, tárgyakat melyekkel az óvodát színesítik, díszítik.