Farsangi fánk, pufóka, teremben áll a móka...

 

A gyerekek nagyon jól érezték magukat a délelőtt folyamán, sokat táncoltak, mókáztak. Az óvónénik dramatizálták az Aranyszóló pintyőke c. mesét, ami nagyon tetszett a gyerekeknek, a mese közös körjátékkal zárult.

  

 

 

 

 

Német nemzetiségi nevelés óvodánkban

A német nemzetiségi nyelv, kultúra megismertetése a gyerekekkel minél kisebb korban, három csoportunkban is feladata az óvodapedagógusoknak. A Tulipán, Nefelejcs és Pipacs csoportokban már több éve a gyermekek egyszerű mondókákon, verseken, meséken, dalokon, táncokon keresztül ismerkednek a német nemzetiség kultúrájával. A német nyelvvel való megismerkedésük természetes élethelyzetekben, állandó mondatmodellek segítségével kerül kialakításra. A német nemzetiségi identitástudat elmélyítését szeretnénk megvalósítani az óvoda emeleti folyosóján létrehozott állandó kiállításunkkal, ahol különböző tárgyak, szőttesek, eszközök, berendezési tárgyak emlékeztetnek a német nemzetiségi világra.

E tárgyak használatán kézbe vételén keresztül illetve a gyermekek helyi viseletet utánzó németes táncos ruháikon keresztül szeretnénk a kultúra ezen szegmensét közelebb hozni óvodásainkhoz.